en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Iskaffe och lite tankar om hälsan

Iskaffe och lite tankar om hälsan

img_2853.jpg

Hej på er. Jag tror bestämt jag har fått en ny favorit dryck. Iskaffe - Det svalkar, ger en liten kick & smakar riktigt gott. Jag har druckit denna den senaste veckan dagligen & ett smått beroende har infunnit sig. Jag befinner mig fortfarande på semester & har dragit ner på tempot rejält. En välbehövlig semester där jag faktiskt har satt mig & min hälsa i fokus. Jag känner att jag varit stressad under en lång period. Orkeslös och omotiverad. Haft så mycket planer & idéer som jag sedan inte riktigt orkat genomföra. Det tär på en och skapar ytterligare stress. Det som framför allt har blivit lidande är min träning som mer eller mindre varit obetydlig det senaste året. Därför så känns det helt underbart att jag fått tillbaka lusten till rörelse. Jag startar min morgon med en 7,5 km lång morgon PW med min man. Sedan simmar jag några vändor i poolen,  dock är den bara 11 m lång ;)) Men det blir några vändor om man simmar på tid. någon gång under dagen gör jag helt utan regler eller krav lite yoga / stretch hur man nu vill tolka det. Det viktigaste i detta är att JAG VILL RÖRA PÅ MIG. Lusten är tillbaka.  

Iskaffe i glaset men hur äter jag

Jag äter en del eller ganska mycket frukt just nu. Vattenmelon - eftersom det finns fantastisk vattenmelon som är i säsong här nu. Plommon, persikor, fikon & honungsmelon. Vidare så äter jag mycket bönor, råa grönsaker & någon god dressing till. Jag tar gärna en shot på morgonen med ingefära, citron & äpple. Men sen blir det gärna en iskaffe. Enkel mat som passar mig just nu. Som ni ser så är det inte mycket recept just nu. Jag fixar snabbmat & ägnar tiden åt annat. Låter semestern vara vila & återhämtning. Som avslappning & även i till min yoga lyssnar jag en del på detta album .

Så ser det ut för mig. Jag hoppas innerligt att jag kommer vara på rätt väg när min semester är slut.

Iskaffe och lite tankar om hälsan
Iskaffe och lite tankar om hälsan

Ok nu denna iskaffe......

Den mixar jag ihop på ett kick.

Jag brygger en kopp espresso. Det gör man enklast med en moccabryggare eller kapselmaskin.

Iskaffe ( V+ Gf )

1 portion / dubbla allt för 2 personer

  • 1 kopp svalnad espresso
  • 2 dl mandelmjölk ( eller valfri växtmjölk)
  • 2 st mjuka dadlar
  • 1/2 - 1 tsk kardemumma
  • en liten nypa flingsalt
  • is i massor

Lägg det svalnade kaffet i en mixer & tillsätt urkärnade dadlar. Mixa slät. Tillsätt resterande ingredienser & ca 1 dl is. Mixa till isen är fin krossad. Vid servering lägg ca 1 dl is i ett glas & fyll på med iskaffe. Mums.

Vill ni hellre ha en Cold brew coffee så hittar ni den här.

Imorgon kommer det upp en riktigt trevlig intervju som ni inte vill missa.

Nu önskar jag er en trevlig fortsättning på kvällen// Tina

Dagens gäst -  Entreprenören Renée Voltaire

Dagens gäst - Entreprenören Renée Voltaire

Soja - Vad har jag att säga om det?