en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Pinnglass hemmagjord och köpegod

Pinnglass hemmagjord och köpegod

Pinnglass är ett måste för mig så fort det blir sommar. Nu har ju inte vädret varit med oss direkt & då är ju inte det första man suktar efter. Glass kräver verkligen sitt väder eller vad tycker ni?  Men när det första värmande strålarna nuddar huden så är det kört för mig....Jag byter gärna ut ett & annat mål för en glass. Ja det är verkligen sant,  men det konstiga är att som barn var glass något som jag bara gillade måttligt.

Pinnglass gör man lätt hemma idag.

Det finns flera olika former att köpa för att få till en trevlig form på sin glass. Både billigare & lite dyrare, Men formen har mindre betydelse, det är innehållet som räknas.

Pinnglass hemmagjord & köpegod
Pinnglass hemmagjord & köpegod

Recept:

RAW BLÅBÄR & KOKOSGLASS PÅ PINNE ( V+ Raw )

4 st pinnglassar

  • 1 frp kokosmjölk  ( garant är super bra & krämig ) Låt stå övernatten i kylen*
  • 1 dl cashewnötter
  • 2,5 msk lönnsirap
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1,5 msk kakaonibbs
  • 1 msk pressad citron
  • 125 gram/ ask  blåbär
  • nypa flingsalt

CHOKLADTOPPING ( Raw + V )

  • ca 50 gram kakaomassa ( Alive food )
  • 2- 3 msk lönnsirap
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • nypa flingsalt

STEG ETT: blötlägg cashewnötter i minst 4 timmar & gärna över natten. Skölj ordentligt & lägg i en mixer. Tillsätt resterande ( uteslut kakaonibs i detta skede) ingredienser, men spar några hela blåbär. Mixa fyllningen slät, tillsätt kakaonibbs & mixa några varv till. Häll allt i formarna. Stick ner några hela blåbär & sätt pinnen på plats.

Bäst blir glassen om den får stå några timmar & upp till en natt i kylen. Det för att bli riktigt kall innan man ställer den i frysen.

Låt frysa in i ca 6 - 8 timmar.

STEK TVÅ: smält kakaomassan i ett vattenbad på spisen & rör i kokosolja. Ta från spisen och blanda i sötning, vaniljpulver & salt.

Ta ur glassarna ur formen & täck varje glass med smält choklad. Ställ in  i frysen ytterligare en liten stund innan servering.

Några tips på vägen

Istället för...

  • Använd den sötning som passar bäst för dig. Flytande sötning ger en glass med mindre iskristaller.
  • Kakaomassa är en blandning av hela fint malda bönor & kakaosmör. En fantastisk produkt. Har du inte kakaomassa hemma, så kan du göra denna istället med kakaosmör
  • Garants kokosmjölk är så krämig att den fungerar utan att stå i kylen över natten. Dock ej ekologisk.
Pinnglass hemmagjord & köpegod
Pinnglass hemmagjord & köpegod
Pinnglass hemmagjord & köpegod
Pinnglass hemmagjord & köpegod
Pinnglass hemmagjord & köpegod
Pinnglass hemmagjord & köpegod

Räkna med mer glass nu & framöver.

Ny vecka är på intåg, den bjuder både på intervju & några goda recept.

Ha det gott så länge//

Sliders - Vegan & glutenfria miniburgare

Sliders - Vegan & glutenfria miniburgare

Biff med balsamicosås & karamelliserad lök - Vegan

Biff med balsamicosås & karamelliserad lök - Vegan