en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Glass "Raw food" som är lite nyttigare

Glass "Raw food" som är lite nyttigare

IMG_8894-Redigera-e1492856584189.jpg

Glass som lätt blir en läcker sandwich

Idag bjuder jag på en nötbaserad glass som jag har bäddat in i en sandwich. Inget gluten, inget raffinerat socker, inga mejerier. Vegan & raw som min dotter & hennes kompisar njöt av en av de 1:a varma dagarna denna fantastiska tid. Den fick stora tummen upp!

IMG_8906

Vi går på recept direkt

Förbered genom att lägga 3 dl cashewnötter i blöt i ca 4 timmar. skölj dem sen ordentligt i en trådsil.

GLASS MED SMAK AV JORDGUBB ( V+GF+RAW)

 

  • 3 dl cashewnötter
  • 1/2 dl kallpressad kokosolja ( varsamt smält i ett vattenbad)
  • 1/2 dl öka ev till 3/4 dl* rissirap ( agave* eller honung  går också bra)
  • 1/2 citron saften
  • nypa flingsalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk solroslecitin
  • ca 200 gram tinade jordgubbar ( tina i en trådsil )
  • 100 gram färska jordgubbar, skär i bitar

 

Lägg cashewnötter, rissirap, tinade jordgubbar, saften från citron, 1/2 dl vatten & solroslecitin i en blender eller matberedare. Låt maskinen jobba tills allt är en slät kräm. Tillsätt kokosoljan och mixa några varv till. I sista momentet så ha i de färska jordgubbarna & pulsa sönder dem. Häll över glass smeten i en form och plasta in. Ställ några timmar i kylen.

* Beroende på hur söta jordgubbarna är.

*om man använder agave så kan man minska något på sötningen

 

SANDWISH (V+GF+RAW)

  • 1 dl mandel
  • 1 1/2 dl cashewnötter
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • nypa flingsalt
  • 1/2 dl kakaonibs
  • 1 msk kakaopulver, raw
  • 10 - 12 dadlar ( Ica eko)
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1/2 - 1 msk mandelmjölk

Börja med att lägga nötter, kokosflingor, kakaopulver & flingsalt i en matberedare & pulsa till ett mjöl som fortfarande har viss crunch. Tillsätt dadlar, kokosolja, kakaonibs, 1/2 msk mandelmjölk & vaniljpulver arbeta arbeta tills det är en deg som går ihop.

Lägg allt på ett bakplåtspapper & knåda något, nu bör degen vara blank & len. Dela i två delar & lägg 1:a biten mellan två bakplåtspapper. Kavla biten med lätt hand, den ska passa in i en fyrkantig form som mäter 12 cm max 15  cm. Täck botten & sidorna på formen med plastfolie. Tryck ner kakbotten & häll  glass smeten över botten. Låt detta nu stå 1 - 2 timmar att stelna i frysen. Forma andra delen av degen till en platta som passar formen & tryck den på plats försiktigt. Nu ska glassen frysa till ordentligt i minst 6 timmar. Ta fram den & lyft ur glasskakan ur formen. Skär den i 9 bitar med en vass kniv. Man kan låta den stå i 10 - 20 minuter rumstemperatur innan man skär den, om den har stått längre i frysen än 6 timmar.

Hoppas ni har en fantastisk dag // Tina

 

 

 

Probiotika - bag in box & vegan yoghurt

Probiotika - bag in box & vegan yoghurt

Miniburgare -  Grilla gott & snabbt

Miniburgare - Grilla gott & snabbt