Taco fest med extra allt - två olika varianter

IMG_7785-Redigera-e1492882638484.jpg

Hej, Lördag bjöd på Taco fest med extra allt! Vem gillar inte Taco; alla i princip gillar det. Det är trevligt med alla små skålar & fat som ramar in bordet. var & en gör sin egen taco utifrån sin egen önskning & smak. Hos oss gillar vi hetta & stark mat; så taco är vår mat kan man säga.

Taco fest gör alla glada

Idag valde jag att göra en med färs & en på filéer som jag strimlade. En spicy chili med bönor & färs serverade med majschips & grym cheddar på cashewnötter. Filéerna kryddade jag med fajitas kryddor. Vi hade alla klassiska tillbehör;  picklad rödlök, jalapeno, pico de gallo, ostsås med smak av cheddar & fräscha grönsaker.

 

IMG_7790

 

 

RECEPT FÄRS & BÖN CHILI ( GF )

 

 • 300 g soja färs
 • 1tetra svarta bönor
 • 1 vitlöksolo
 • 1 halv gullök
 • 1 röd chili
 • 1 msk tomat pure
 • 1påse färdig taco original  eller blanda egen
 • chipotle krydda/ pasta
 • 1/2 msk kakao
 • Lime zest + lite juice
 • färsk koriander & fin hackad chili att toppa med
 • salt
 • vatten

 

 

Fräs lök, chili & vitlök i olja på medium värme i några minuter. Tillsätt sen  tomatpuré & färsen & rör hela tiden. Nu ska taco kryddan i, blanda ordentligt & häll på ca två dl vatten. Rör igen & fortsätt med kakao & chipotle. Eventuellt häll på lite mer vatten & häll av bönorna ( skölj dem ej ) & rör ner dem i grytan. Låt det stå och puttra på spisen tills det är klart. Innan servering smaka av med salt , riv limskal över & pressa i lite juice.

 

Här hittar du recept på Cheddar sås.

 

Värm Nachochips ( mina köper jag på paradiset matmarknad,de är glutenfria & vegan) på 200°c i ugnen i några minuter, ha koll. Lägg sen upp dem på ett djupare fat som är täckt med smörgåspapper, skopa på quorn chili & klicka på osttsås. Toppa med jalapeno.

FAJITAS MED SOJA FILEÉR!

 • 4 - 5 halvtinade  Soja filéer
 • ca 1 msk fajitas krydda
 • 1 tsk tamari
 • saften av en 1/2 pressad lime + skal
 • 1 vitlöksolo
 • 2 msk rapsolja

 

Börja med strimla de halvtinade filéerna & rör i hop marinaden; låt sen det marinera i någon timme minst. Strimla  en halv gullök & hacka en röd chili. Värm upp ett stekkärl & lägg i marinaden med filéerna, lök & chili, rör hela tiden runt. Låt allt fräsa på ordentligt dra sen ner värmen, det ska sen eftersteka på lägre värme i ca 6 - 8 minuter.

 

Värm majstortillia på 150°c i ugnen & lägg sen på filéer, pico de gallo, avokado, majs, picklad rödlök, toppa med hackad röd chili & koriander.

 

Jag gjorde klart en del på serveringsfat och serverade sen extra chips, tortilla, grönsaker, ostsås, bön & färs chili & fajitas strimlor vid bordet för den som ville äta mer.

 

 

 

Ha en fin fortsatt helg // Tina