en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Taco fest med extra allt - två olika varianter

Taco fest med extra allt - två olika varianter

IMG_7785-Redigera-e1492882638484.jpg

Hej, Lördag bjöd på Taco fest med extra allt! Vem gillar inte Taco; alla i princip gillar det. Det är trevligt med alla små skålar & fat som ramar in bordet. var & en gör sin egen taco utifrån sin egen önskning & smak. Hos oss gillar vi hetta & stark mat; så taco är vår mat kan man säga.

Taco fest gör alla glada

Idag valde jag att göra en med färs & en på filéer som jag strimlade. En spicy chili med bönor & färs serverade med majschips & grym cheddar på cashewnötter. Filéerna kryddade jag med fajitas kryddor. Vi hade alla klassiska tillbehör;  picklad rödlök, jalapeno, pico de gallo, ostsås med smak av cheddar & fräscha grönsaker.

 

IMG_7790

 

 

RECEPT FÄRS & BÖN CHILI ( GF )

 

 • 300 g soja färs
 • 1tetra svarta bönor
 • 1 vitlöksolo
 • 1 halv gullök
 • 1 röd chili
 • 1 msk tomat pure
 • 1påse färdig taco original  eller blanda egen
 • chipotle krydda/ pasta
 • 1/2 msk kakao
 • Lime zest + lite juice
 • färsk koriander & fin hackad chili att toppa med
 • salt
 • vatten

 

 

Fräs lök, chili & vitlök i olja på medium värme i några minuter. Tillsätt sen  tomatpuré & färsen & rör hela tiden. Nu ska taco kryddan i, blanda ordentligt & häll på ca två dl vatten. Rör igen & fortsätt med kakao & chipotle. Eventuellt häll på lite mer vatten & häll av bönorna ( skölj dem ej ) & rör ner dem i grytan. Låt det stå och puttra på spisen tills det är klart. Innan servering smaka av med salt , riv limskal över & pressa i lite juice.

 

Här hittar du recept på Cheddar sås.

 

Värm Nachochips ( mina köper jag på paradiset matmarknad,de är glutenfria & vegan) på 200°c i ugnen i några minuter, ha koll. Lägg sen upp dem på ett djupare fat som är täckt med smörgåspapper, skopa på quorn chili & klicka på osttsås. Toppa med jalapeno.

FAJITAS MED SOJA FILEÉR!

 • 4 - 5 halvtinade  Soja filéer
 • ca 1 msk fajitas krydda
 • 1 tsk tamari
 • saften av en 1/2 pressad lime + skal
 • 1 vitlöksolo
 • 2 msk rapsolja

 

Börja med strimla de halvtinade filéerna & rör i hop marinaden; låt sen det marinera i någon timme minst. Strimla  en halv gullök & hacka en röd chili. Värm upp ett stekkärl & lägg i marinaden med filéerna, lök & chili, rör hela tiden runt. Låt allt fräsa på ordentligt dra sen ner värmen, det ska sen eftersteka på lägre värme i ca 6 - 8 minuter.

 

Värm majstortillia på 150°c i ugnen & lägg sen på filéer, pico de gallo, avokado, majs, picklad rödlök, toppa med hackad röd chili & koriander.

 

Jag gjorde klart en del på serveringsfat och serverade sen extra chips, tortilla, grönsaker, ostsås, bön & färs chili & fajitas strimlor vid bordet för den som ville äta mer.

 

 

 

Ha en fin fortsatt helg // Tina

 

Cheddarsås som gör alla veganer glada

Cheddarsås som gör alla veganer glada

Mapo tofu den koppärriga kärringens bönost

Mapo tofu den koppärriga kärringens bönost