en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Pannacotta med matcha & Gott nytt år

Pannacotta med matcha & Gott nytt år

Pannacotta med matcha tänkte jag både avsluta & påbörja det nya året med! Nedräkningen har börjat & många summerar sitt gångna år! Blev det som man tänkt eller bara bitvis! För varje år som går så känns det faktiskt mindre viktigt för mig; det här att börja om på nytt & nystart ( nämnde ju det häromdagen om bl.a träning ) & allt vad det innebär! Jag känner mer nu än någonsin, att fånga nuet är så viktigt! Att inte skjuta upp till en morgondag eller vänta in något! Jag bär hela tiden ansvar för mitt eget välbefinnande & bara jag kan göra en förändring. Men jag är värd att alltid må mitt bästa jag & därför sker det nu och inte den 1:a januari 2016!

Njuter av pannacotta & sumerar året

Jag hoppas och önskar framförallt att 2016 blir en bättre värld för alla som är på flykt, att ingen behöver gå hungrig, fryser eller saknar tak över huvudet!

Att varken människor eller djur far illa!Att miljön är något som på allvar står på dagordningen för våra politiker & makthavare! Att vi inför mer vegetariskt i skolan, personalmatsalen & hemma. Jag tror nog vi alla önska ganska lika & delar en önskning om en bättre framtid för vårt runda klot. Med det sagt så vill jag tacka er som besökt & läst min blogg detta år, det betyder jättemycket för mig!

IMG_7149-Redigera

Jag rundar av året med en super fin Dessert!

En trevlig och nyttig liten efterrätt som kan bli den bästa starten på 2016! Smaksättning på kvällens dessert är Matchapulver/ te. Just denna fick följa med hem från Berlin tillsammans med andra godsaker. Annars så har Renée Voltaire en Eko Matcha!

IMG_7154

Matcha grönt te, som  seglade upp det senaste året som superlivsmedel nr:1, trendigt & hett. Japanerna har druckit Matcha sedan urminnes tider & det är en ceremoni i sig, att bara tillreda det! Det avnjutes i lugn & ro.

IMG_7155

Matcha är min favorit ingrediens just nu

Här sörplar vi matcha latte, stoppar det i desserter, kakor, bollar & smoothie!

Kanske vi inte intar det i lugn & ro, men lika fullt så njuter vi av tanken av dess välgörande egenskaper!

Det har en uppiggande effekt & bör kanske inte intas för sent på kvällen för den som är känslig!

IMG_7132

MATCHA PANNACOTTA ( RAW + V+ GF )

  • 2 dl blötlagda, minst 4 timmar, Cashewnötter
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 1/2 msk ingefärssyrup från Renée V
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 msk agave
  • 1 msk kokossocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • en nypa flingsalt
  • 3 tsk Matcha pulver
  • 1 msk "kung Markatta" kokosolja virgin varsamt smält i vattenbad

Mixa alla ingredienser tills pannacottan är en helt slät & fluffig! Fyll en spritspåse med pannacottan och spritsa ner i små glas. Ställ in i kylen, gärna över natten.

IMG_7144-Redigera

Topping är hela grejen

Som topping så tinar jag en näve frysta jordgubbar som jag mixade med 1 - 2 msk agave. Sen silar jag såsen & smaksätter med malen ingefära & 1 tsk hibiskuspulver, 1 tsk vaniljextrakt & eventuellt mer sötning. Jag skar sen färska jordgubbar i bitar som jag la över pannacottan & slutligen skedade såsen över.

IMG_7181

Även detta Hibiskuspulver köpte jag i Berlin & det är fantastiskt att blanda i smoothie, bollar & raw food tårtor.

IMG_7201

Se vilken härlig färg både hibiskus & Matcha pulvret har!

IMG_7139

Jag valde rostade kokoschips som en extra topping. Det är inte raw men smakar så gott till Matcha! För den som vill ha 100 % Raw gäller orostade kokoschips!

IMG_7193

Här hemma så fick Pannacottan MVG +

IMG_7186

Hoppas ni testar denna nyttiga godsak!

Se nu till att ha en fantastisk kväll vad ni nu är & gör!

GOTT NYTT ÅR // Tina

 

 

 

Nötbars ett nyttigare mellanmål

Nötbars ett nyttigare mellanmål

Burgare - Vegan med cheddar dressing!

Burgare - Vegan med cheddar dressing!