Vegme tacofärs blev pizzalunch - Vegan och glutenfri

Vegme tacofärs var perfekt på min glutenfria pizza som jag gjorde till lunch idag. Färsen är riktigt god och bra. Jag kommer definitivt att fortsätta köpa den. En klar vinnare bland vegofärs alternativen. Oftast finhackar jag champinjoner eller mixar valnötter till färs. Men denna hade jag i kylen tillsammans med andra snabba ingredienser som gjorde att jag kunde ha en pizza klar på ca 20 minuter. Yes för FAST Fooood.

Vegme är den nya tidens färs

Jag testlagar mat för fullt just nu och har min dotter hemma som är sjuk, därför behövdes det snabb mat att ställa på bordet.

Det var verkligen toppen att ha färdigt i kylen

Halva förpackningen blev pizza till lunch och resten taco i salladsblad på kvällen. Min man norpade lite och tyckte det var jättegod smak på färsen. Jag tror den kommer fungera även för den som har lite svårt att slita sig från sin traditionella köttfärs.

  Snabb pizza på det som finns i kylen ( Vegetarisk - Vegan )

  • färdig pizza deg
  • Vegme tacofärs ( bara steka på )
  • jalapenos
  • majs
  • körsbärstomater
  • avokado
  • persilja eller koriander
  • skal från lime
  • valfri ost
  • tomatsås

Tomatsåsen gjorde jag genom att mixa ca 1 dl tomatkross med 1 msk chilisås, torkad oregano, svartpeppar/ flingsalt och 1 msk olivolja.

POP!Bakery  färdiga pizzadeg låg också i kylen, glutenfri och vegetabilisk ( kan dock innehålla spår av mjölk och ägg )

Gräddade pizzan enligt förpackningen.  Både jag och min dotter tyckte det blev riktigt gott.

Vill man var 100 % säker på helt vegan så rekommenderar jag denna glutenfria pizzadeg För övrigt så delar jag med mig av en veckas middagstips i senaste numret av Djurens rätt'smedlemstidning, där är den pizzan fredagstipset.

Imorgon, 25/11 är det sista dagen att lämna in sitt bidrag till månadens gröna. Dessutom är tävlingen ( fyra årstider i vegoköket ) avslutad, två vinnare kommer att utses och få varsitt ex av boken!

Sugen på mer pizza!

Testa då denna goda Lahmacun, Turkisk pizza

Hej så länge // Tina