en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Vegme tacofärs blev pizza lunch  - vegan & glutenfri

Vegme tacofärs blev pizza lunch - vegan & glutenfri

Vegme tacofärs var perfekt på min glutenfria pizza som jag gjorde till lunch idag. Färsen är riktigt god & bra, kommer definitivt att fortsätta köpa den. En klar vinnare bland vegofärs alternativen. Oftast finhackar jag champinjoner eller mixar valnötter till färs. Men denna hade jag i kylen tillsammans med andra snabba ingredienser som gjorde att jag kunde ha en pizza klar på ca 20 minuter. Yes för FAST Fooood!

Vegme är den nya tidens färs

Jag testlagar mat för fullt just nu & har min dotter hemma som är sjuk, därför behövdes det snabb mat att ställa på bordet.

Det var verkligen toppen att ha färdigt i kylen

Halva förpackningen blev pizza till lunch & resten taco i salladsblad på kvällen. Min man norpade lite & tyckte det var  jättegod smak  på färsen. Jag tror den kommer fungera även för den som har lite svårt att slita sig från sin traditionella köttfärs.

vegmepizza-0364
vegmepizza-0364
veegmepizza-0362
veegmepizza-0362

Vad låg mer i kylen & väntade

Min bästa närbutik,  Ekodirekt, ja en hel butik med bara ekologiska livsmedel som jag gärna tar en vända till var & varannan dag. Sist fick jag med mig hem en ny vegan ost som blev perfekt på pizzan. Påminner lite som parmesan i smaken & det är ingen soja i den.

vegme-tacofars-blev-pizza-0376
vegme-tacofars-blev-pizza-0376

MER ATT GÖRA SNABB PIZZA PÅ  ( V+ Gf)

  • färdig pizza deg
  • jalapenos
  • majs
  • körsbärstomater
  • avokado
  • persilja eller koriander
  • skal från lime
  • tomatsås, Garants salsa con chipotle + tomatkross

Tomatsåsen gjorde jag genom att mixa ca 1 dl tomatkross med några msk salsa, oregano, svartpeppar/ flingsalt & 1 msk olivolja.

popbakery-glutenfri-pizzadeg
popbakery-glutenfri-pizzadeg

Denna pizzadeg låg också i kylen, glutenfri & vegetabilisk ( kan dock innehålla spår av mjölk & ägg )

Gräddade pizzan enligt förpackningen, både jag & min dotter tyckte det blev riktigt gott.

Vill man var 100 % säker på helt vegan så rekommenderar jag denna glutenfria pizzadeg För övrigt så delar jag med mig av en veckas middagstips i senaste numret av Djurens rätt'smedlemstidning, där är den pizzan fredagstipset.

veegmepizza-0374
veegmepizza-0374

Imorgon, 25/11 är det sista dagen att lämna in sitt bidrag till månadens gröna. Dessutom är tävlingen ( fyra årstider i vegoköket ) avslutad, två vinnare kommer att utses & få varsitt ex av boken!

Sugen på mer pizza!

Lahmacun, Turkisk pizza

Hej så länge // Tina

Tävlingen är avslutad & 1:a advent

Gyoza, fyra årstider i vegoköket & tävling

Gyoza, fyra årstider i vegoköket & tävling