Veggie tofu Hotpot och lansering av Felix Veggie

Veggie Tofu hotpot mat som passar mig perfekt. Vego vindarna fullkomligt exploderar överalt just nu. Nu vill alla bidra till att vi blir lite grönare och smartare för en  hållbarare framtid. Detta är ett faktum för att den kommande generationen ska ha någon framtid alls. Felix har de senaste året jobbat hårt för att ta fram färdigrätter som ska möta den nya gröna kundens behov. Jag var med på deras lanseringsevent där de presenterade #Felixbarometen, hörde omvärldsanalytikern Ingela Stenson tala om mat och hållbarhet. Tommy Myllimaki var också med på ett hörn och berättade om sin syn på det gröna och framtidens restaurang gäst. Felix bjöd ju självklart på provsmakning av deras 4 nya färdigrätter.

De har tagit fram inte mindre än 4 nya "Gröna" måltider

Varav två är vegan och två är lakto - ovo, alla rätter är utan tillsatser. Sammanfattningsvis så håller de både en hög kvalité och är verkligen ett alternativ när man behöver köpa hem färdigmat eller en lunch på jobbet.  Smaker som curry och chili är genomgående och borde verkligen passa de flesta. 

Nu om dagens måltid som är en av rätterna från Felix

Vi fick med oss hem en goddiebag med bland annat recept och råvaror till en av rätterna. Den är lakto - ovo med halloumi men jag böt ut till tofu istället. Jag gjorde även lite andra ändringar, tillsatte lite extra smaker och kokosmjölk. Jag kan varmt rekommendera er att göra denna goda gryta.

Dagens Baljväxt är röda och grönalinser

som innehåller 6 gram protein per 100 gram. De är rika på magnesium, fibrer och förbättrar bl.a matsmältningen.

Linser behöver ingen närmare förklaring, de är fiberrika, tillför proteiner och behöver inte blötläggas. De gröna brukar jag blötlägga några timmar iallafall. Men det är helt ok att koka direkt. Billigt och lättlagat, så här finns inga ursäkter att inte äta linser. Röda linser har en lite redande effekt och det gör den perfekt i denna rätt.

 

 


IMG_8176-3.jpg

Veggie Tofu Hotpot

VEGAN OCH GLUTENFRI

Recept:

4 portioner

  • 2 msk kokosolja
  • en mindre gul lök hackad
  • 1/2 morot hackad i tärningar
  • en mindre palsternacka hackad i tärningar
  • 1 1/2 dl förkokta gröna linser
  • 1 dl okokta röda linser
  • 150 gram sötpotatis skuren i kuber
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlök solo
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1/ 2 tsk chiliflingor
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tetra / burk kokosmjölk
  • 1 förpackning naturell tofu
  • vatten

Börja med att svetta lök, vitlök, morot och palsternacka i en gryta. Tillsätt ca 1 1/2 dl vatten och koka i 10 minuter. Mixa sedan grönsakerna grovt med en stavmixer. Häll i 2 dl vatten, tomatpure, lantbuljong och sköljda röda linser i grytan. Låt grytan sjuda upp och tillsätt sötpotatisen och tofu.

Blanda kokosmjölk och kryddor och rör ner i grytan. Sist häll i gröna kokta linser, tillsätt lite extra vatten och låt grytan koka klart. Sötpotatisen får inte koka sönder.

Till servering  så passar det perfekt med kokt broccoli och ris eller quinoa.

 

Receptet är glutenfritt och vegan.

Hoppas ni får en fin start på veckan // Tina