en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Tryffel med maca och choklad - Raw food

Tryffel med maca och choklad - Raw food

Tryffel låter det inte lyxigt och gott. Förbjudet mitt i veckan eller en boost som ger lite extra energi. Kort och gott, idag får ni tips på mina favorit bollar. Dessa har en rik smak av choklad som verkligen tillfredställer det där behovet som kommer så plötsligt.

Tryffel med maca och choklad är så ljuvligt gott 

Alltså gör dessa bums. Ni kommer inte ångra er.

Maca är en rot som växer i bergen i Peru på höga höjder. Den är naturligt Söt med lätt smak av kola. Den har många hälsofördelar och passar perfekt i bl.a smoothie och råa bakverk. 
namnlöst-9600.jpg

MACA TRYFFLAR

Med raw choklad och gojibär ( V+ Gf + Raw )

 

Choklad är nog min godaste last

Med hjälp av rå kakao och kokosolja känns det som något jag kan unna mig lite till och från.

MACA TRYFFLAR MED CHOKLAD och GOJIBÄR ( GF+V )

  • 2 dl Cashewnötter
  • 2 msk raw kakaopulver
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 2 msk  rissirap
  • 1 msk maca
  • 1 tsk vaniljpulver
  • nypa flingsalt
  • gojibär ( mixa sönder något ) 
  • Rå kakaonibs för att rulla dem i

Det är bara hälla i nötterna i matberedaren och mixa till ett fint mjöl.

Tillsätt resterande ingredienser och fortsätta mixa tills det håller samman..

Ställ kallt en halvtimma och rulla sedan till jämnstora bollar. Rulla dem i kakaonibs och hackade  gojibär.

Hej så länge / Tina

 

Parmesan -  perfekt med cashewnötter

Parmesan - perfekt med cashewnötter

Overnights oats till frukost

Overnights oats till frukost