Pulled oumph är dagens middag

Pulled oumph är dagens middag och jag kan lova att det blev riktigt gott. Egentligen så är jag den som alltid vill laga allt från grunden. Men nu hade jag fått med mig hem produktprover på pulled oumph från jobbet. Så det kändes naturligt att använda till dagens middag.

Pulled oumph behöver sin coleslaw

För att få till en juste pulled oumph så behövs en Coleslaw och då behövs även en majonäs. Så det var det första jag gjorde -  en majonäs.

IMG_3593_1-e1445244773949.jpg

Pulled oumph

VEGAN & GLUTENFRI

VEGANSK MAJONÄS

  • 1 dl sojamjälk
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk dijon
  • salt

Lägg allt i en hög bunke och sätt ner stavmixen i bunken. Börja vicka åt sidorna med handmixern tills det tjocknar och oljan börjar koaguelerar med de övriga ingredienserna. mixa sen lite upp, ner och runt. Nu ska du ha en jättefin och god majonäs.

COLESLAW ( V+GF )

  • En 1/2 vitkål ( av mindre str)
  • 1 dl majonäs
  • 3 msk imat fraiche
  • 2 tsk dijon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk lime och rivet skal
  • 1 dl majskorn
  • en knippe färsk koriander
  • salt och peppar

Skiva vitkål och lägg i en skål. Rör ihop majonäs med övriga ingredienser men uteslut koriander och majs. Blanda majonäsen med vitkål och blanda ner majs och koriander.

Jag har alltid en burk picklad rödlök hemma. 

PICKLAD RÖDLÖK

  • En rödlök i skivor
  • 2 msk ättika 12 %
  • 4 msk socker ( björksocker )
  • 6 msk vatten
  • 1/2 röd chilifrukt

Koka upp lagen så sockret löser sig. Häll lagen över lök & chili. Låt svalna och förvara i tätslutande glasburk i kylen.

Brödet är det gyllene burgarbröd som jag bakade häromdagen!

Rosta brödet i en panna och lägg sallads blad på underdelen. Lägg på Oumph, coleslaw, picklad rödlök, toppa med extra majs och lägg på toppen av brödet. Gott och snabbt.

 En härlig middag som avnjöts ute på altan idag.

Ha en fin kväll!

Hej så länge // Tina