Pepparkaka & lingonchia - Raw food

Pepparkaka & lingonchia, dessutom raw. Det blir raw race här för att komma i stämning inför helgens avslutande raw food kurs. Peparkakskrydda är så gott & vill du göra din egen, hittar du den här

Pepparkaka i en annan form

Ja varför inte testa en ny variant av pepparkaka. Den behöver ju inte vara som den traditionella.

   Pepparkaka & lingonchia - Raw food

 Pepparkaka & lingonchia - Raw food

Pepparkaka & lingongrottor ( V+GF+Raw)

ca 10 stycken

  • 2,5 dl mandelmjöl ( mixa egen för 100% raw eller använd färdig, dock ej raw)
  • 1,5 dl glutenfria havregryn ( mixa till ett fint mjöl)
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 2 msk mandelmjök
  • 2 msk kokosnektar ( går bra med agave eller lönnsirap också)
  • 3 msk kokossocker
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • nypa flngsalt
   Pepparkaka & lingonchia - Raw food

 Pepparkaka & lingonchia - Raw food

Börja med att smälta kokosoljan i vattenbad & tillsätt kokossocker, rör så att det löser upp. Tillsätt sen mjölk & pepparkakskrydda, rör så allt blandar sig. Mal gärna mandlar & havregryn i en kryddkvarn för att få den finmald. Lägg mjöl, salt, kokosnectar & de blöta ingredienserna i en matberedare. Låt maskinen arbeta tills degen går ihop.Ställ gärna kallt i kylen en stund.

IMG_6899 Pepparkaka & lingonchia  -  Raw food
IMG_6899 Pepparkaka & lingonchia - Raw food

LINGONCHIASYLT

  • 1/2 msk chiafrön
  • 1 dl frysta tinade Lingon
  • 1 - 2 msk kokos socker

Mixa ihop allt till en sylt. Arbeta lite med degen på ett bakplåtspapper & gör den spolformad, skär ca 10 - 12 bitar och rulla till en boll. Tryck med tummen i mitten på bollen. När det är gjort på alla bollar så klicka ut en liten klick sylt mitt på kakan.

Lägg alla kakor på en torkbricka & låter stå i torkugn i ca 2 -3 timmar. Eller så lägger man dem på en ugnsplåt som är täckt med bakplåtspapper och ställer in ugnen på 50 grader och låter luckan stå lite på glänt lite.

Kakorna är klara när de har torkat till under. Jag hoppas få tillfälle att ta lite bilder på maten vi lagar på kursen nu i helgen att lägga upp på bloggen.

Trevlig kväll // Tina