Pannacotta med matcha - Gott nytt år

Pannacotta med matcha kommer både avsluta och påbörja det nya året. Nedräkningen har börjat och många summerar sitt gångna år. Blev det som man tänkt eller bara bitvis. För varje år som går så känns det faktiskt mindre viktigt för mig; det här att börja om på nytt och ge mig själv en nystart och allt vad det innebär. Jag känner mer nu än någonsin, att fånga nuet är så viktigt! Att inte skjuta upp till en morgondag eller vänta in något. Jag bär hela tiden ansvar för mitt eget välbefinnande och bara jag kan göra en förändring. Men jag är värd att alltid må mitt bästa jag och därför sker det nu och inte den 1:a januari 2016.

Njuter av pannacotta och sumerar året

Jag hoppas och önskar framförallt att 2016 blir en bättre värld för alla som är på flykt, att ingen behöver gå hungrig, fryser eller saknar tak över huvudet.

Att varken människor eller djur far illa. Att miljön är något som på allvar står på dagordningen för våra politiker och makthavare. Att vi inför mer vegetariskt i skolan, personalmatsalen och hemma. Jag tror nog vi alla önska ganska lika och delar en önskning om en bättre framtid för vårt runda lilla klot. Med det sagt så vill jag tacka er som besökt och läst min blogg detta år, det betyder jättemycket för mig<3

Jag rundar av året med en super fin Dessert

En trevlig och nyttig liten efterrätt som kan bli den bästa starten på 2016. Smaksättning på kvällens dessert är Matchapulver/ te. Just denna fick följa med hem från Berlin tillsammans med andra godsaker. Annars så har Renée Voltaire en Eko Matcha.

Matcha som är ett grönt tepulver har ju seglat upp som det senaste årets verkliga superlivsmedel nr:1, trendigt och hett. Japanerna har druckit Matcha sedan urminnes tider och det är en ceremoni i sig bara att tillreda det. Det ska alltid avnjutas i lugn och ro.

Matcha är min favorit ingrediens just nu

Jag dricker matcha latte, stoppar det i desserter, kakor, bollar och smoothie. Får liksom inte nog.

Kanske vi i väst inte intar det i lugn och ro, men lika fullt så njuter vi av tanken av dess välgörande egenskaper.

Det har en uppiggande effekt och ska kanske inte intas för sent på kvällen för den som är känslig!

IMG_7154.jpg

MATCHA PANNACOTTA

RAW VEGAN GLUTENFRI

 

  • 2 dl blötlagda, minst 4 timmar, Cashewnötter
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 msk agave
  • 1 msk kokossocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • en nypa flingsalt
  • 0,5 msk Matcha pulver
  • 1 msk kallpressad kokosolja 

Mixa alla ingredienser till pannacottan är en helt slät och fluffig. Fyll en spritspåse med pannacottan och spritsa ner i små glas. Ställ in i kylen, gärna över natten.

Topping är hela grejen

Som topping så tinar jag en näve frysta jordgubbar som jag mixade med 1 - 2 msk agave. Sila såsen och smaksätt med malen ingefära, 1 tsk vaniljextrakt och eventuellt mer sötning. Skär färska jordgubbar i bitar och på toppen av pannacottan och slutligen skedade på såsen över.

 

Se vilken härlig färg både hibiskus & Matcha pulvret har!

Jag valde rostade kokoschips som en extra topping. Det är inte raw men smakar så gott till Matcha! För den som vill ha 100 % Raw gäller orostade kokoschips!

Här hemma så fick Pannacottan stor tumme upp.

Hoppas ni testar denna nyttiga godsak!

Se nu till att ha en fantastisk kväll vad ni nu är och gör!

GOTT NYTT ÅR // Tina