Moringa Chiapudding

Hoppas ni gillar chiapudding lika mycket som mig! Jag älskar att variera med olika smaker och toppingar. En chiapudding passar när som helst på dagen och mättar bra. 

Moringa oleifera - ett super"food" pulver 

Faktum med så finns det flera fördelar med Moringa som är värt att nämnas. Det kallas bl.a för "mirakelträd" eftersom man kan framställa både mat och olja ur det. Med fröna går det att rena vatten och ny forskning visar att fröna kan separera olika material.

Från början växte det i framförallt Indien men finns idag i Afrika, Asien och Latinamerika. Växten / trädet är enormt växt tåligt och behöver ytterst lite vatten och erbjuder mycket näring. Just på grund av de egenskaperna så är den viktig i de delar av världen som lider av svält och undernäring.

Vi i Väst använder den för matsmältningen, reglering av blodsockret,  förbättra immunsystemet, stärka hår, hud och naglar bara för att nämna några. Ett bar sätt att få i sig Moringa är att tillsätta den i smoothie, Chiapudding, toppa Yoghurten, dressing, bars och bollar mm.

Moringa chiapudding - grontvarjedag-4.jpg

Moringa Chiapudding smaksatt med lime och kiwi

2 - 4 portioner

ingredienser

  • 2,5 dl kokosmjölk*
  • 1 tsk Moringa
  • 3 krm ingefära
  • Saften från en lime + lime skal
  • 1 msk rissirap
  • 3 msk chiafrön

 

*Om man vill ha en något mildare smak av kokos så ta hälften mandelmjölk och hälften kokosmjölk.

instruktioner:

Blanda mjölk, Moringa och smaksättning. Rör i Chiafrön, rör om under de första 10 - 15 minuterna emellanåt för att fröna ska absorbera vätskan jämnt och inte klumpa sig. Ställ därefter in chiapuddingen övertäckt i kylen under natten. 

Ta fram den på morgonen och rör om puddingen så den blir fluffig. Toppa med kokos chips och kiwi skuren i kuber.

Moringa chiapudding - grontvarjedag.jpg

 

Det var allt idag. Jag jobbar med en del recept just nu för framtida projekt. Både roligt och inspirerande.  

Ha en fin dag // Tina