en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Lime & chokladbollar till tre fikat

Lime & chokladbollar till tre fikat

Lime och chokladbollar som är riktigt goda och dessutom finfina till tre fikat. För många är det ju en kort vecka och då är det perfekt att ha nyttig mellis och fika färdig i kylen.

Lime tillsammans med choklad är så gott

Chokladbollar är tillsammans med kladdkakan nog de mest vanliga vi bakar hemma som hemmabagare.

Men både kladdkakan och chokladbollen är ju inte längre bara förpackad i sin klassiska kostym, utan variationen är oändlig. Jag tycker en boll är perfekt till mellanmål och en eftermiddagsfika. Min boll är glutenfri och sockerfri!

 LIME & CHOKLADBOLL (Raw+V+GF )

  • 2, 5 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1,5 dl pistagenötter
  • 20 gram varsamt smält kakaosmör
  • skal & saft från en lime
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk rå kakaopulver
  • 4 medjool dadlar
  • 1- 2 msk växtmjölk ( mandel eller havremjölk )
  • 2 msk agave eller rissira
  • nypa flingsalt

TOPPING

  • 2 msk pistagenötter
  • limskal
  •  flingsalt

Börja med att mixa pistage & tillsätt sen resterande ingredienser, mixa klart. Massan ska gå att rulla bollar på. Rulla bollar och mixa toppingen till ett halvgrovt mjöl. Rulla dem i toppingen, KLART! Lätt som en plätt!

Nu ska jag njuta av en boll till mitt eftermiddagsfika tror jag bestämt // Tina

MER ATT GOTTA PÅ:

SUMMER ROLLS & KRISPIGA GRÖNSAKER!

Smör och vegan  -  Det här kan vara det perfekta

Smör och vegan - Det här kan vara det perfekta