en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Lemonad med mandel och mynta - Sommardrink

Lemonad med mandel och mynta - Sommardrink

Lemonad är en härligt sötsyrlig dryck som jag gärna dricker. Här har jag gjort den lite mindre söt än man vanligtvis får när man beställer den på en servering. Denna innehåller även mandel som bidrar med smak, fyllighet och mildrar syran i citronen.

Lemonad kommer bli en fräsch sommardrink

Den här kommer jag definitivt mixa ihop varma sommar kvällar. Den är perfekt för den som vill avstår från alkohol men ändå vill smuttar på något annat än bubbelvatten.

Lemonad med mandel & mynta
Lemonad med mandel & mynta

Recept:

LEMONAD MED MANDEL OCH MYNTA ( Raw- V )

  • 1 dl blötlagd mandel ( över natten )
  • 3 citroner + skal ( EKO )
  • en knippe färsk mynta + lite till dekoration
  • 2 - 3 msk sötning agave
  •  hel form med iskuber
  • ca 900 ml vatten

STEG 1: Blötlägg mandel över natten,  skölj pilla bort det bruna skalet.

STEG 2: mixa mandeln med ca 1 dl kallt vatten.

STEG 3: Skölj citroner och torka av. Riv skalet med zestjärn. Skär bort ytterskalet och det vita. Klyfta citronerna.

STEG 4: Lägg citroner och resterande ingredienser i en blender. Mixa ordentligt.

Steg 5: Vid servering mixa lemonaden med hälften av iskuberna. Lägg andra hälften av isen i glasen varvat med lite mynta. Häll på lemonad. Drick och njut.

 

Hoppas ni njuter lika mycket av det fina vädret som jag gör.

Ha det fint// Tina

MER ATT DRICKA

Vego's Mattias Kristiansson är här med ny bok

Vego's Mattias Kristiansson är här med ny bok

Jackfrukt  Thai crab cakes med het sås

Jackfrukt Thai crab cakes med het sås