Vegetarisk Jul - Gubbröra för de gröna

Julen är verkligen på intåg och den 1.a advent är idag. Jag har några goda och säkra kort när det gäller julmat och även en och annan söt dessert. Men jag vill gärna lägga till några nya rätter. Som denna som blev så lyckad och god. En grön gubbröra med både smak och härlig konsistens. 

Gubbröra för den som väljer vegetarisk

Traditionell gubbröra innehåller ansjovis eller matjessill. Dessutom oftast kokt ägg. Men det går ju fett bort om den ska kunna kvala in som en grön sådan.

Jag tänker absolut lägga till den här som en självklarhet när det vankans helg & högtid. Eller snarare när som helst när suget sätter in.  

Först och främst så behövs en sats inlagd ostronskivling. 

Har du bara den redo så går resten som en dans. 


Den gröna gubbröran (v+gf )

ingredienser

  • 100 gram fast tofu
  • 0,5 dl vegansk majonäs ( gör egen )
  • 1 dl imat fraîche Oatly
  • 2 nypor kala namak ( svart indiskt salt )
  • 0,5 röd lök
  • 1 msk kapris ( hacka smått )
  • 1 sats inlagd ostronskivling
  • en knippa dill och gräslök
  • salt och vitpeppar

instruktioner

Skär tofun i små kuber, hacka kapris, rödlök, dill och gräslök. Blanda ihop imat och majonäs. Rör i kala namak och resterande ingredienser. Smaka av med salt och vit peppar. Ställ den sedan gärna över natten i kylen för att mogna i smaken.

 VEGETARISK GUBBRÖRA

VEGETARISK GUBBRÖRA

 SERVERA GÄRNA  VEGETARISK GUBBRÖRA PÅ ETT GOTT FRÖKNÄCKE .

SERVERA GÄRNA  VEGETARISK GUBBRÖRA PÅ ETT GOTT FRÖKNÄCKE .

Fin 1: a advent på er // Tina

TIPS FÖR JULENS SÖTA