en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Fotografiska utsedd till världens bästa Museirestaurang

Fotografiska utsedd till världens bästa Museirestaurang

img_3659.jpg

I dag var jag inbjuden på presslunch till Fotografiska och dess restaurang som drivs av Paul Svenssons med team.  De har precis mottagit pris för världens bästa museirestaurang. Självklart är de stolta och glada  

Fotografiska världens bästa museirestaurang

Vi är väldigt glada över att Fotografiskas restaurang blivit utsedd till världens bästa i klassen »Best Museum Restaurant of the Year 2017«, vid Leading Culture Destinations Awards. Nedan följer motiveringen till vinsten:

"Fotografiska offers a unique culinary experience to their cultural visitors with locally sourced products and a sustainable approach to food. And for travellers from abroad the spectacular view onto the city makes the restaurant of Fotografiska a stand out 'museum restaurant of the year."

– För oss innebär att bli utnämnda till världens bästa museirestaurang att vi får ännu ett bevis på att vår hållbara filosofi att sätta växtriket i fokus, och till det addera de absolut bästa råvarorna av fisk & kött, visar vägen framåt. Vår ambition är att vara med och rädda jorden genom till exempel no waste med cirkulära processer där alla restprodukter ses som ny råvara. Med detta pris kommer vi än mer fungera som inspiratör, så att fler kan bidra till det viktiga arbetet med att hushålla smart med jordens resurser, säger - Paul Svensson.

Förutom att vi fick smaka riktigt god mat så berättade Paul Svensson om matfilosofin bakom Fotografiskas nya höstmeny.

Paul Svensson är 42 år, har studerat matkonst i Italien, England och Frankrike och var länge kökschef på Mattias Dahlgrens Bon lloc. Paul är Fotografiskas prisvinnande matkreatör med målsättningen att restaurangen ska bli världens mest hållbara som skapar hälsa genomnjutning. Menyn är säsongsbaserad med fokus på närodlat från växtriket och med smaker adderade från djurriket, där No waste är i ständigt fokusPaul har skrivit fyra kokböcker varav tre vunnit priser som ”Årets bästa kokbok” i olika kategorier. Han är även en uppskattad föreläsare som väcker engagemang om viktiga frågor om planetens framtid.

Ny höstmeny

Idag fick vi ta del av den nya höstmenyn som bjöd på överraskning med roliga inslag som denna brysselkål som kom med en fantastisk röra.  Den serveras på sin stam och meningen är att man serverar sig själv med den tillhörande kniven. Röran går att få helt vegetabilisk eller med inslag av mussla i form av blåmusselemulsion.  Jag åt ju självklart den vegetabiliska och det var verkligen gott.

Fotografiska utsedd till världens bästa museirestaurang
Fotografiska utsedd till världens bästa museirestaurang

Sedan följde mjölksyrad gurka,

pannkaka med falsk Caviar och smetana.

Som vegetabiliskt alternativ fanns potatis och tapioka.

Vidare så serverades en "Rotselleri" pasta med svarta vinbär och bakad vild svamp.

För helt vegetabilisk så serverades det bakad spettskål, buljong och lingon.

 Finalen; Amarantväxter, avisade hallon, glass med sansho citruspeppar

På Fotografiska äter man mat från växriket som är tillagad med passion på de allra bästa råvarorna. Här utgår man från vad säsongen har att erbjuda, alltid med ansvarsfull hantering där NO WASTE  skapar kreativitet i köket. Det går givetvis att få kött och fisk, men det beställer man vid sidan av och mer som ett tillbehör.

Fotografiska har en fantastisk utsikt i en fin lokal som går hand i hand med deras filosofi.

Jag känner stor förhoppning om att restaurang Sverige mer och mer går mot detta håll. Det är en härlig känsla att äta "Grön mat" gjord av våra främsta kockar. Både ögat och gommen får sitt med fina upplägg & spännande smakkombinationer.

Middag; De rekommenderar 4 rätter varav  en är en söt. varje rätt kostar 135 kr.

Eller ät alla rätter för 725 kr  per person. Minst två personer för detta alternativ.

Självklart får man hjälp med passande drycker.

 Här finns mer att

läsa 

Presbilder Från Fotografiska
Gurkmeja antiinflammatoriskt och trendig

Gurkmeja antiinflammatoriskt och trendig

Äppeltider och Chiapudding till frukost

Äppeltider och Chiapudding till frukost