Fryst smoothie cocktail för soliga dagar

Idag bjuder jag på en fryst smoothie cocktail på pinne. Hur fortlöper er sommar? En del har nog semester & andra kanske jobbar de sista dagarna innan semestern tar vid. Du kanske tar sen semester i slutet av sommaren? Ja sommaren ser olika ut för alla. Vad som inte skiljer oss åt är att vi längtar efter typiska tilltugg, drycker, glass & mat som hör sommaren till.

Fryst smoothie cocktail på pinne

Är super enkelt att göra & fungerar perfekt att göra på en slatt från frukosten. Här finns egentligen inga regler, utan du mixar vad du tycker är gott & gärna är i säsong.

Fryst smoothie cocktail för soliga dagar
Fryst smoothie cocktail för soliga dagar

Recept:

Min smoothie är baserad på vilken frukt jag har tillgång till här i Tunisien just nu. Här finns mängder med solmogen persika, plommon, vattenmelon, aprikoser, honungsmelon, nätmelon & fikon. Bananer & kiwi importeras som hos så många andra.  Jag motiverar inköp av bananer pga av att det är så användbart i mitt kök. Bl.a smoothie, glass, pannkakor får bra konsistens med lite hjälp av banan.

Detta är ett "sockerfritt" alternativ till glass. Det gör alla barn både glada & nöjda. Jag skulle inte kunna leva utan min dagliga dos frukt & bär.

Frukt innehåller fruktos men mindre socker än processat godis & bakverk. Det är ett mycket bättre val eftersom det tillför fibrer, vitaminer och mineraler. Det är i min värld naturens godis. Om jag söker det söta så kommer alltid frukt vara det som jag först prioriterar.

FRYST SMOOTHIE COCKTAIL  ( V+Raw + Gf )

  • 1 banan
  • 3 - 4 persikor
  • 1 kiwi
  • 1- 2 färska fikon
  • en bit nät eller honungsmelon
  • några färska aprikoser

Lägg alla ingredienser i en mixer & sätt på start. När smoothie är len fyll upp i glassformar & ställ i frysen minst 6 timmar. Det finns andra alternativ till glassformar, men jag väljer dessa ur ett hållbarhetsperspektiv.

Fryst smoothie cocktail för soliga dagar
Fryst smoothie cocktail för soliga dagar

Så nästa gång det finns lite smoothie kvar i mix kannan, fyll upp det i glassformar & ställ i frysen. Det är både gott, läskande & uppfriskande.

Fortsätt nu att njuta av sommar & ledighet // Tina