en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

 Ginger & citrus en super shot att starta dagen med

 Ginger & citrus en super shot att starta dagen med

BLACK-BEAN-BROWNIE-1292-1.jpg

Ginger eller ingefära om du så vill, är den lilla roten som fungerar i så mycket. Vi har den i matlagning, desserter & i stärkande syfte. Hos mig går det inte en dag utan att jag på något sätt får i mig det. Jag verkligen njuter av den smakhöjande egenskap den har.

Ginger/ ingefära för hälsan & en fantastisk smaksättare

Roten har tusentals år på nacken & används framför allt som smaksättning i matlagning, men lika fullt för sin läkande terapeutiska förmåga. Den förekommer som mald, torkad & färsk. Men även som olja & pressad till juice. Ingefära ingår i den familj som också har kardemumma, gurkmeja & galangal som sina familjemedlemmar.

Men om något så gillar jag shot på ingefära!

Ja, sticker rakt ut i kroppen & väcker den till liv. Känner jag mig lite olustig & ur form så kommer jag ganska i fas med en shot. Dessutom går det ganska smidigt att göra sig en shot.

Visst en slowjuicer är toppen men det går lika bra med en mixer.

Är mixern lite till åren & inte så stark, kan man med fördel sila sin shot i en trådsil, för att få den tunn & fin.

 

GINGER & CITRUS SHOT

 

  • 1 eller 2 citroner, skala med en skalkniv
  • 2 cm färsk ingefära, skala & riv gärna på ett zestjärn
  • 2 äpplen, skär i klyftor & ta bort kärnor

 

Skölj, skala & skär alla ingredienser i bitar. Mixa eller kör i en juicecentrifug & sila eventuellt juicen i en trådsil. Njut av en stärkande shot.

Nu hoppas jag ni får en fin start på veckan! Vädret blev riktigt trevligt idag med sol & ljus! Hoppas innerligt att det fortsätter. Har både böcker, en resa & recept jag vill dela med mig av....

Syns snart  // Tina

 

Workshop med Diadonna

Viking line & grön á la carte meny