en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Raw -  beet burgare till fredagsmiddag

Raw - beet burgare till fredagsmiddag

JUICE--e1492857207200.jpg

Raw - betsburgare en middag värd att lägga lite tid på. Ja, nu har det blivit lite ljusare & då känns det genast mer angeläget med lite lättare mat.

Recept:

RAW - BETSBURGARE ( Raw-V+ Gf )

5 st

 

    • 2 rödbetor, ska bli ca 3 dl mixat till gryn.
    • 1,5 msk chiamjöl  ( Risenta har precis lanserat  Chiamjöl, finns på alla Ica)
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hackad persilja
    • 1 msk pressad citron
    • svartpeppar
    • Himalaya salt, tänk på att när man torkar så koncentreras smakerna

     

    Kör de skalade rödbetorna i matberedare till de är finfördelade till gryn. Tillsätt persilja, valnötter & citron, kör så att valnötterna blir finfördelade, tillsätt slutligen 1,5 msk Chiamjöl. Låt maskinen köra  några varv till. Det ska hålla ihop & vara lätt att forma till biffar.

    Smaka av med salt/ peppar och forma biffar. Lägg biffarna på torkbricka för torkugn eller på ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

    Biffarna ska stå inne i ca 2 - 2,5 timmar i torkugn & i vanlig ugn på 50 grader med luckan på glänt i ca 1,5 - 2 timmar. Vänd på burgarna efter halva tiden.

 

MYNTADRESSING ( V+Raw )

 

  • 2 dl blötlagda cashewnötter minst 4 timmar
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • saft från 1/2 citron + skal från hela
  • ca 1 dl vatten
  • himalaya salt
  • ett drag på peppar kvarn
  • en nypa mynta blad

 

Mixa alla ingredienser i en mixer ( gärna höghastighet ) smaka av med salt.

 

TILLBEHÖR:

rödkålsblad
syrad rödkål ( Tistelvind om man köper egen) 
grönkål, repa av bladen från stjälken
tunt skivad päron
krasse

 

Lägg ett rödkålsblad på ett fat & grunda med syrad rödkål & grönkål ( bladen minus stjälk )fortsätt med päron, burgaren, dressing & krasse.
Burgaren förvaras i kylen & går att värma lite i torkung ( 42°C)  eller vanlig ugn (50°C ) i ca 30 minuter innan man äter.
Ni måste helt enkelt testa detta! Man behöver absolut inte vara 100 % raw food för att njuta av detta!
Ha en fin fortsatt kväll// Tina
Juice som man pressar själv är gott & nyttigt

Juice som man pressar själv är gott & nyttigt

Fitness tjejen Eva lyfter på vegankost

Fitness tjejen Eva lyfter på vegankost