en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Vegansk matkasse från årstiderna

Just nu testar jag Vegansk matkasse från Årstiderna och jag är riktigt nöjd! Det är 1:a gången någonsin jag använder mig av en färdig matkasse, att följa en matplan & laga den mat som någon annan bestämt.

vegansk matkasse, lär känna nya råvaror

Är man med på Vegan i 21 dagar, är nyfrälst vegan eller precis har börjat  laga mat, Ja då tycker jag att en vegansk matkasse är grym. Råvarorna är jättefina & ekologiska. Men även den erfarne som behöver ny inspiration eller har begränsat med tid, har stor behållning av en färdig matkasse. Varje råvara är av högst kvalité! Jag känner att denna matkasse är så fin & genomtänkt så jag måste prova deras grönsakslåda också. Fortsättningsvis tänker jag använda matkassen då & då! När inspirationen tryter eller jag har begränsat med tid, men inte vill göra avkall på kvalitén på den mat jag äter då kommer matkassen vara perfekt. Just nu får man 20 % rabatt på en låda eller kasse från Årstiderna. Jag tänker slå till på en grönsakslåda. RABATTKOD Längst nere i inlägget.

Dagens Middag blev en pasta med aubergine, kapris & oliver

Det blev verkligen gott & fräscht!  Att det gick fort att laga, höjer dessutom betyget än mer!

Jag tänkte att jag bjuder er på ett lite modifierad recept.

ÅRSTIDERNA'S PASTA ( V )

 • 1 aubergine
 • 1 gullök
 • 1 vitlöksolo
 • 1 tetra krossade tomater ( eventuellt en färdig burk pasta sås med chili * )
 • 1/ 2 röd chilifrukt
 • 1 msk lantbuljong
 • torkade örtkryddor basilika, herb de Provence
 • 1/2 msk vinäger
 • 2 msk kapris
 • 1 dl skivade gröna oliver
 • ett par matskedar rostade frön, solros eller pumpakärnor

Extra så behövs 1 låda körsbärstomat, 1/2 gurka & 2 nävar ruccola.

*Alternativ 1) köp en färdig pasta sås, med tomat med chili. Uteslut då vinäger, chili,  örtkryddor & lantbuljong.

Alternativ 2 ) skär aubergine i kuber & lägg i ett durkslag, salta & låt vila i 10 minuter. Torka av salt & vätskan från aubergine. Hetta upp olivolja i en gryta & fräs aubergine kuber så det tar färg runt om. Tillsätt lök, vitlök & chili rör hela tiden. Häll på vinäger, fortsätt med krossade tomater, torkade örter & lantbuljong. Rör om, & låt allt puttra i 10 - 15 minuter. Hacka kapris & oliver lite grovt, rör ner i grytan. Låt nu grytan puttra vidare i ca 5 - 10 minuter. smaka av med peppar & eventuellt en gnutta salt. Rör gärna ner lite färsk basilika sist.

Koka ca 250 - 300 gram pasta enligt förpackningen. Rosta frön  i en torr het panna. Skär varje tomat i fyra klyftor, halvera gurkan & ta bort kärnorna. Vänd runt med ruccola. droppa över lite olivolja,  vinäger / citronsaft & salt/ peppar.

Blanda pastan med grytan & värm på försiktigt. Toppa varje portion med ruccola sallad & rostade frön.

Nu kan man prova en låda eller matkasse med rabatt!

Det här måste ni testa! Är ni nyfikna på att testa en egen vegansk matkasse så finns det ett trevligt erbjudande just nu!

Med koden CWKSSI får man 20 % rabatt på en låda eller matkasse. Årstiderna står för kvalité, allt som levereras ut till kund är ekologiskt & man månar om en hållbar framtid! Dessutom så har deras matkasse blivit utsedd till årets matkasse av "allt om matkassar.se"

Om man tittar på de andra tillbehören, som var med i kassen, så kan jag intyga att de var också något extra. Kaprisen, oliverna & tomatsåsen var genuint goda & äkta.... Jag har ju några fler rätter att testa, men hela  häftet med recept lovar gott! Den veganska matkassen är inte glutenfri & därför så valde jag en glutenfri pasta som är gjort på ekologisk råris.

För mig passade det utmärkt att testa en kasse nu när vegan i 21 dagar är i full gång Hur går det för er? Är det någon som är med & hur går omställningen!

Hej så länge // Tina

Taco måndag - varför inte liksom

Taco måndag - varför inte liksom

Italienska smaker - Järpar med aubergine

Italienska smaker - Järpar med aubergine