en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Glutenfria frukostfrallor - julklappstips

Glutenfria frukostfrallor - julklappstips

Glutenfria frukostfrallor som går snabbt att göra & passar perfekt så här i jul! Ett boktips & ett julklappstips! Jag älskar böcker & uppskattar verkligen den som ger mig böcker i present eller gåva. Därför tänkte jag att ett julklappstips på en bok är på sin plats! Dagens bok kommer från en av mina "food"favoriter;  Gunilla Gunnarsson som arbetar som kost, näringsrådgivare och matkonsult! Hon är kanske mest känd för den uppmärksammade bloggen Nilla’s Kitchen! Här har hon gjort en utmärkta bok,  SJU STEG TILL ETT FRISKARE JAG  som är mitt bästa julklappstips till er!  

Glutenfria frukostfrallor + så mycket annat gott

Jag är framförallt en stor fan av hennes bröd & bakverk som alltid är helt naturligt glutenfria! Den genomgående tråden är alltid hälsosamt & nyttigt!

Denna bok är inget undantag, den innehåller recept på mat & det man bakar, men är inte någon renodlad vegetarisk bok! Den är heltäckande & passar alla, från vegan till blandkostare! Bokens syftes är att med sju enkla stegett merhälsosamt liv. Att införa mer grönt & näringstät föda skulle vi alla må så mycket bättre av!

Maten du äter kan förändra ditt liv och välbefinnande. En kost utan gluten, mjölk och socker är en väg. Det kan låta svårt, men här får du verktygen till hur du kan tänka kring, välja och laga hälsosam mat som passar just dig.

Detta är egentligen två böcker i en – den första delen är en inspirerande handbok som berättar varför du bör förändra din kost. Här får du veta hur du, steg för steg, går till väga. Den andra delen är en kokbok som innehåller över hundra lockande recept på enkelt tillagade rätter – helt utan gluten, mjölk och vitt socker.

Quick fix fungerar inte nu & inte sen heller

Jag är inte någon som rekommenderar några Quick fix eller dieter, men att vi alla kan göra lite mer för en bättre hälsan ser jag som en självklarhet! Den här boken tycker jag är en utmärkt julklapp! Den är utan pekpinnar & fylld med fantastiska recept, som i 1:a hand är goda & inbjudande! Att det gynnar hälsan är liksom mer en extra bonus!

Vill du läsa mer om Nillas Kitchen så hittar du det här!

GLUTENFRIA FRUKOSTFRALLOR ( GF+V )

 • 3 dl vatten
 • 1 msk äppelcidervinäger
 • 1 msk rissirap ( honung för den som inte är vegan)
 • 2 msk kokosolja
 • 1 dl Hirs eller glutenfria rena havregryn
 • 0,5 dl linfrön
 • 0,5 dl sesamfrön
 • 2 tsk fiberhusk
 • 2 dl ljus eller mörk teffmjöl* ( kan ersättas med durra)
 • 1 msk nyponskalmjöl ( går att utesluta)
 • 1,5 tsk bikarbonat
 • 0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 225°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop alla blöta ingredienser i en bunke & blanda alla torra ingredienser för sig. Tillsätt de torra ingredienserna till bunken med vätskan & rör snabbt ihop till en jämn men kladdig smet. Låt degen vila i 5 - 10 minuter. Forma ca  5 - 6 frallor med fuktiga händer. Pudra med lite mjöl & havre/ hirs flingor. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Glutenfria bröd ska helt svalna innan man äter eller skär i dem.

 • för den som tycker att teff har en för kraftig smak så rekommenderar jag durra mjölet istället!

Nu är det som sagt inte många dagar kvar till jul & sedan nyår. Jag har några inlägg kvar, något julklappstips, & några recept att bjuda på innan detta år är slut. Jag kommer även att göra ett litet bokslut här på bloggen lagom till nyår!

Ha en fin fortsatt dag // Tina

Kryddig cheesecake med smak av saffran

Kryddig cheesecake med smak av saffran

Vegetarisk jul del 2 -Julbollar och en frestelse

Vegetarisk jul del 2 -Julbollar och en frestelse