Kål 2.0 dags att frossa i månadens gröna

Kål 2.0, nu är det dags att riktigt frossa loss i all härlig KÅL  som kom in denna månad. Till att börja med så vill jag säga TACK att jag fick sköta om vårt fina MÅNADENS GRÖNA  denna månad.

Månadens gröna är bara i sin linda

Sex månader har nu passerat, det tillkommit fler medlemmar hela tiden på både Facebook & Instagram. NI LÄSARE som bloggar eller instagramar NI BIDRAR till att Månadens Gröna kan växa & SKAPAR ETT GRYMT RECEPTREGISTER som vi alla får tillgång.

KÅL 2.0 äntligen får KÅL stå i centrum

Och inget kan ju vara bättre; KÅL kommer troligtvis figurera på många julbord den närmaste tiden, grymt att vi nu delar med oss & inspirera varandra med vår tolkning av kål.

Nu dukar vi upp........

Här kommer ett urval av alla fina bidrag!

Visst äter vi med ögat också......

ugnsbakad-sotpotatis-recept-vego-vegetarisk-julmat0d1a0132-1

Först ut : DIANA på By Diadonna bjuder på en fantastisk ugnsbakad sötpotatis med grönkålschips.

eggfree_pancakes_with_curly_kale_closeup

Ett besök ända från Holland, ISABEL från Taste celebration har gjort gröna plättar med en massa grönkål! Jag vill gärna ha.

Grönkål & linser en alltid lyckad kombination

pa270295

daal-med-gronkal-e1480274503503

 

SANDRA från Sandras matkrypin  har gjort en härlig linssoppa med grönkål, lime & kokosmjölk. Blir riktigt sugen, soppa går alltid hem hos mig.

Mårtenssons Kök har också kombinerat  linser & grönkål, här har man trollat in äpple som syrlig inslag.

picklad_kal1

Månadens Värd, ULRIKA från Krii's Kitchen picklade kål med ingefära är nog lika god som den är vacker att se på.

Vitkål klimatsmart mat som går att variera!

KATARINA som bloggar från Amsterdam med Hovkonditorn har gjort en finfin kållåda med vitkål & linser.

manadens-grona-vitkalsgratang-rodbetor

LINNEA som driver en reseblogg från Bayern Lanclin har även hon bjudit på en vitkålsgratäng men potatis som oväntad ingrediens! Dessutom så är det hennes barns önskerecept.

Blomkål spås en fortsatt lysande framtid

blomkalssoppa-4

Nästa värd från månadens gröna ( dessutom Decembers tema värd) NELLIE från Min Vardagshälsa har gjort en fin blomkålssoppa som värmer & mättar nu när det blir kallare.

dsc_3317-1024x768

Blomkål i annan tappning från EMILIA från Tingling Taste , företag & blogg som hon har tillsammans med sin partner Stefan. Här en Indisk blomkål med linser & sötpotatis. Gärna säger jag!

dsc_01671

En hälsning från Scotland, LINNEA & hennes blogg (Chic )peas and understanding bjuder på en Mac n' yeast, som jag bara måste laga.

Vårt senaste tillskott i värdskap,  julia från tuvessonskan!

Bjuder även hon på fantastiska Indiska blomkålsbollar med kryddig tomatsås/ Tuvessonskan

rostadeblomkal2_5803e36addf2b375b02cdbb9

Nästa tjej är ANNA från Kitchen of Anna som här har gjort gratinerade blomkålsbuketter med het sås.

30814850702_d0e2ebe091_c

Vår värd LOVISA som till vardags lär Malmös unga att sjunga & spela instrument, bloggar på  Polichinelle där hon bjuder på både trevlig mat & läsning. Jag tippar att hennes mat skapas till tonerna av musik. Broccolisallad med granatäpple, feta & avokado.

cavolo-stufato-5

Tuscas Värld  har tagit sig ann den kanske inte lika vanliga kålen; ROMANESCO  som är en hybrid  mellan broccoli & blomkål. Ja det bästa av två världar. JESSICA lagar gärna mat på italienskt vis.img_9168

MINNA från Mitt kökshjärta  bjuder på en urläcker rödbets & grönkålspaj.

namnlost

Jag bakar in mitt eget bidrag här bland det violetta. Hos mig blev det Rödkålssallad med bollar som passar bra i jul.

bakad-rodkal-dadlar-fetaost-dukkah-8

SYLWIA från Vibrant food stories & även en av oss värdar har gjort underbar bakad rödkål som serveras tillsammans med feta, dadlar & dukkah.

 

kokosris-med-pc3a4ron

SALLY från Skippa nudlarna har gjort Kokoskokt vildris med kanelbakade päron & grönkål.

Jul i ett nötskal!

Hos Sally hittar man mat som är plånboksvänlig för studenter utan att tumma på smak eller kvalité.

 

 

ANNIE från Vego käk, en av oss värdar bidra med en Julig sötpotatissallad, som jag misstänker har en mycket härlig smak.

31013487821_41b49eecab_c

fullsizerender-14

Från Instagram så bjöd SUSANNE, @susannepettersson på rödkål, fetaost & marinerad quorn.

Slutligen så bjuds det på brysselkål!

Brysselkål har kommit mer & mer de senaste åren! Med kåltrenden som råder så har den fått ett lyft & det är inget att orda om, brysselkål är GOTT! Enligt min mamma ( R.I.P )  så var brysselkål stor favorit hos mig som barn! Nu var jag den lekande typen med spis & dockor... Jag misstänker att jag gillade brysselkål för att det såg ut som ett salladshuvud i miniatyr.....

OK tillbaka till ämnet, nästa att bjuda på recept är ANNELIE från Blomster & bakverk makalöst vackert för ögat att titta på. Ugnsrostad brysselkål med granatäpple.

mgbrysselkal4

En summering, här finns en hel del att inspireras av till jul & det dukade bordet. Grönkål & granatäpple är väldigt populärt och linser värmer nog oss frusna själar.

Nu säger jag tack för denna gången, nu har jag knåpat ihop ett samlingsinlägg som är väl värt att ta en närmare titt på. Det kryllar av duktiga matlagare både i & utanför vårt avlånga land. STORT TACK FÖR ALLA FINA BIDRAG!

NELLIE nu får du ta över...Du får klä granen, rulla kött"FRIA" bollar,  göra rödbetsallad, ta emot länkade recept, som hör temat till, göra solhälsning & Pranayama! Tända ett ljus, fira jul och innan kl klämtar 12 & detta  år tar slut, göra ett samlingsinlägg på ditt valda tema.  

Men innan dess ska du presentera ditt tema den 5:e DECEMBER.

Så för att ta del av tema för December besöker ni Nellies blogg Min vardagshälsa ,@manadensgrona  eller & Facebook den 5/12!

 

Ha en fin start på veckan // TINA

 

Vi som är värdar på MÅNADENS GRÖNA: Annie • Lovisa • Åsa • Sylwia • Ulrica • Tina • Nellie • Julia • Annelie.