en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Jordnötter & dadlar fixar Fredagsgott

Jordnötter & dadlar fixar Fredagsgott

Jordnöts-klämma--e1493075676902.jpg

Jordnötter kvällens godsak...macarons, gömma eller klämma...... Vet inte vad man ska kalla dem. Super enkla & super goda! Hade faktiskt dem klara tidigare i veckan, men någon här hemma tyckte de var lite för goda för att bara låta dem stå.......  

Jordnötter i en  klämma med bara några få ingredienser!

Ja det är bara några få ingredienser & de är också enkla att göra! Dadlar,  jordnötter & jordnötssmör.... är basen.

Jordnötssmör har jag alltid hemma, användbar till mycket & är gott till både sött & salt. Min favorit i storpack är perfekt för dessa kakor!

Nu går vi direkt på recept!

jordnot-klamma

 

JORDNÖTSKLÄMMOR ( V+GF )

Ca 12 st

 

Börja med fyllningen

  • 1 dl dadlar blötlägg i 1 timma
  • 3 msk jordnötssmör
  • 4 msk vatten
  • Flingsalt

Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Fyll gärna en spritspåse & förslut.

 

 

KAKDEG

 

  • 3 dl rostade, naturella & osaltade jordnötter
  • 10 dadlar
  • 1 msk  jordnötssmör
  • 2 msk kanaonibbs
  • 1msk kokosolja
  • 1 - 1/2 msk vatten
  • nypa flingsalt

 

1) Rosta jordnötterna i en torr stekpanna. Rör hela tiden så det inte bränns. Häll över dem på ett fat & låt svalna. Mixa jordnötterna till ett grovt crunch, tillsätt resterande ingredienser,  mixa tills det håller ihop & är formbart.

2)Forma & gör en spole, linda in spolen i bakplåtspapper & ställ kallt i några timmar. Det går också att ställa spolen i frysen i 30 minuter om man har bråttom.

3)Ta fram spolen och skär med en vass kniv i 1/2 cm skivor/ kakor.

4)Spritsa kräm på hälften av kakorna. Lägg på den andra på toppen.

 

TOPPING:

Ca 50 gram 70 %  choklad, veganvänlig.

Smält choklad i vattenbad & ringla på toppen av kakorna.

 

Ställ gärna kallt en liten stund!

 

Servera Å njut!

 

jordnot-klamma-0259

jordnot-klamma-0267

 

Gott & enkelt. Glutenfria & utan vitt raffinerat socker.

 

Sen vill jag påminna IGEN om att ni måste kika in här i morgon, när jag presenterar tema  till Månadens Gröna. Jag är värd nu i November!

Fin kväll// Tina

Kål är tema för månadens gröna

Jubileum för månadens gröna