en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Jubileum för månadens gröna

Sex Månaders jubileum för MÅNADENS GRÖNA! Hög tid att reflektera & se tillbaka på en del av alla bidrag.

Vad var & är tanken med månadens gröna

Vi ville skapa en plattform för vegetariska recept, där värdarna, genom sina sociala kanaler får med sig sina läsare att bidra med recept. Ju fler vi är som delar, ju större bank att hitta inspiration & recept från.

 

JUBILEUM så snart

Ja vi firar för att det har fått genomslag & att flera väljer lite oftre grönt på tallriken.

Därför så är det här ett jubileum som berör oss alla, vi, ni & alla vi har gjort ett grymt första 6 månaders arkiv som nu ska fortsätta att växa.

Dessutom så måste vi belysa att Månadens gröna har FAKTISKT nominerat sig till Matbloggspriset egna hederspris. YES YES YES, verkligen något att fira, att vara nominerad är ett pris i sig!

nominerade-hederutma_rkelse

 

Oktober bjöd på en massa fina recept, gå gärna in hos Annelie & kika!

 

Nu blir det en riktigt lång & GOD jubilerande lista med mat & desserter

Värdarna & deras valda tema som har varit fram till nu är:

  1. MAJ, Annie med Rabarber
  2. JUNI, Lovisa med Jordgubbe
  3. JULI, Ulrika med Tomat
  4. AUG, Åsa med Björnbär
  5. SEP, Sylwia med Rotfrukter
  6. OKT, Annelie med Höstmys
  7. NOV, Tina och jag presenterar mitt tema på Lördag den 5:e.

 

Här kommer allt på en och samma gång......

 

Först ut Lovisa från mat & livstilsbloggen Polichinelle!

14606442_10154671825726834_3717476022347500394_n

MAJ: Veganska sommarrullar med picklade rabarber

JUNI: Jordgubbspizza blanco med halloumi och chili

14657529_10154671825736834_6698549983666326521_n

JULI: Tomat- & vattenmelonglass

AUGUSTI: Syrlig smördegskaka med björnbär och banan

14611101_10154671825741834_4631349873464621716_n

SEPTEMBER: Pizzarullar med rotfrukter och ädelostkräm

OKTOBER: Vegansk böngryta med kaffe & kakao

14900356_10154653911359042_3564078615192625263_n

Sylwias Brushetta ett mästerverk!

MAJ: BRUSCHETTA MED RABARBER OCH FÄNKÅL

14955843_10154653911364042_2474078893922530879_n
14725760_10154253829269145_5323037307206720739_n
Från Ulrika så blev det riktiga sommar frestelser!
14633079_10154253829824145_3298554737214978138_n OKTOBER: Chai-te
14718716_10154584798697482_6201040232788337146_n
Annelie bjuder både på mat & blomster med en konstnärlig tvist på hennes blogg!
14591731_10154428690931131_6575976969630727454_n
 Annie från vegokäk som var den som drog i gång Månadens gröna från början! Hon var också vår allra 1:a värd, med rabarber som tema!

manadens_grona_nellie_1

manadens_grona_nellie_2

Hos Nellie fick vi allt detta goda!

MAJ: Picklad rabarber JUNI: Jordgubbar med svartpeppar JULI: Tomatsallad AUG: Björnbär med mynta

SEPT: Bakade morötter OKT: Pannkakor med bananfyllning

14884677_10154653911649042_4211785366478473252_o

SYLWIA

 14884591_10154653911509042_2399913262983977599_o-2
Här nedan är mina recept & bidrag!
 namnlöst-9525

namnlöst-9789

namnlost-9936

Som ni ser så har vi gjort ett fantastiskt fullmatat inlägg som bjuder på 6 månader säsongsbetonat mat & desserter!

BOKMÄRK DETTA INLÄGG!

 

 

Till November så är JAG VÄRD. Det ska bli så roligt att få ta mig ann detta, jag hoppas verkligen ni är på, bjuder på recept & inspiration.
ManadensGrona_svart_300px
DESSUTOM har vi fått en ny värd, ingen mindre än Tuvessonskan som säger så här om sig själv; Hos Tuvessonskan hittar du en nedrans massa göttigt vardagskäk, enkla vegetariska recept och en hel del inspirationsguider. Julia är 27 år, bor i världens bästa stad Malmö tillsammans med sin man och två kiddos, älskar second breakfast, potatis och skriver gärna långa blogginlägg med matbilder tagna uteslutande uppifrån.

En liten kom i håg

 

Så här går det till

1)  Den 5:e presenteras en råvara som är i säsong genom att månadens bloggvärd delar med sig av ett recept som den har skapat kring råvaran

 

2) Låt dig inspireras och laga en egen rätt med råvaran och lägg upp receptet på din blogg eller din Instagram under hashtaggen #månadensgröna.

 

3) Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25:e.

 

4) Den 28:e publicerar värden ett samlingsinlägg med länkar till alla recept.

 

Månadens Gröna är en matutmaning där vårt syfte är att sprida matglädje och inspiration, kring både vegetarisk och vegansk matlagning. Vi vill inte komma med några pekpinnar utan fokuset ska vara på inspiration, men om vi ska prata förhållning så tänker vi oss lakto-/ovo när vi pratar ”vegetarisk”. Sedan är det upp till både receptmakaren och konsumenten vilka produkter som inhandlas och används, t.ex. huruvida ens ostprodukter innehåller löpe eller ej.

 Text lånad från Åsa- Nicklas kokbok

 

Den 5:e kommer Novembers tema!

Ha det gott // Tina

Jordnötter & dadlar fixar Fredagsgott

Jordnötter & dadlar fixar Fredagsgott

Fredag, raw food pizza & en hel vecka ledig

Fredag, raw food pizza & en hel vecka ledig