Jubileum för månadens gröna

Sex Månaders jubileum för MÅNADENS GRÖNA! Hög tid att reflektera & se tillbaka på en del av alla bidrag.

Vad var & är tanken med månadens gröna

Vi ville skapa en plattform för vegetariska recept, där värdarna, genom sina sociala kanaler får med sig sina läsare att bidra med recept. Ju fler vi är som delar, ju större bank att hitta inspiration & recept från.

JUBILEUM så snart

Ja vi firar för att det har fått genomslag & att flera väljer lite oftre grönt på tallriken.

Därför så är det här ett jubileum som berör oss alla, vi, ni & alla vi har gjort ett grymt första 6 månaders arkiv som nu ska fortsätta att växa.

Dessutom så måste vi belysa att Månadens gröna har FAKTISKT nominerat sig till Matbloggspriset egna hederspris. YES YES YES, verkligen något att fira, att vara nominerad är ett pris i sig!

nominerade-hederutma_rkelse
nominerade-hederutma_rkelse

Oktober bjöd på en massa fina recept, gå gärna in hos Annelie & kika!

Nu blir det en riktigt lång & GOD jubilerande lista med mat & desserter

Värdarna & deras valda tema som har varit fram till nu är:

  1. MAJ, Annie med Rabarber
  2. JUNI, Lovisa med Jordgubbe
  3. JULI, Ulrika med Tomat
  4. AUG, Åsa med Björnbär
  5. SEP, Sylwia med Rotfrukter
  6. OKT, Annelie med Höstmys
  7. NOV, Tina och jag presenterar mitt tema på Lördag den 5:e.

Här kommer allt på en och samma gång......

Först ut Lovisa från mat & livstilsbloggen Polichinelle!

14606442_10154671825726834_3717476022347500394_n
14606442_10154671825726834_3717476022347500394_n
14657529_10154671825736834_6698549983666326521_n
14657529_10154671825736834_6698549983666326521_n
14611101_10154671825741834_4631349873464621716_n
14611101_10154671825741834_4631349873464621716_n
14900356_10154653911359042_3564078615192625263_n
14900356_10154653911359042_3564078615192625263_n

Sylwias Brushetta ett mästerverk!

MAJ: BRUSCHETTA MED RABARBER OCH FÄNKÅL

14955843_10154653911364042_2474078893922530879_n
14955843_10154653911364042_2474078893922530879_n
14718766_10155220085089918_8655846978251740782_n
14718766_10155220085089918_8655846978251740782_n
14721752_10155220086689918_5040621322240682981_n
14721752_10155220086689918_5040621322240682981_n
14705857_10155220086924918_6787115074746913448_n
14705857_10155220086924918_6787115074746913448_n

Oktober:

Popcornsoppa

 från Åsa

14725760_10154253829269145_5323037307206720739_n
14725760_10154253829269145_5323037307206720739_n

Från Ulrika så blev det riktiga sommar frestelser!

MAJ:

Couscoussallad med halloumi och rabarbervinägrett

JUNI:

Crostini med jordgubbs- och chokladmarmelad

14670711_10154253829689145_2177505127695605573_n
14670711_10154253829689145_2177505127695605573_n
14633079_10154253829824145_3298554737214978138_n
14633079_10154253829824145_3298554737214978138_n

OKTOBER:

Chai-te

14718716_10154584798697482_6201040232788337146_n
14718716_10154584798697482_6201040232788337146_n

Annelie bjuder både på mat & blomster med en konstnärlig tvist på hennes blogg!

MAJ:

Sallad med rostad rabarber, sparris & getost

JUNI:

Somrig & raw jordgubbscheesecake

14717248_10154584799317482_5414183540523445102_n
14717248_10154584799317482_5414183540523445102_n
14650553_10154584799507482_1999305691812641185_n
14650553_10154584799507482_1999305691812641185_n
14591731_10154428690931131_6575976969630727454_n
14591731_10154428690931131_6575976969630727454_n

 Annie från vegokäk som var den som drog i gång Månadens gröna från början! Hon var också vår allra 1:a värd, med rabarber som tema!

MAJ:

Nachopanerad halloumi med raberberchutney

JUNI: S'mores sushi

14717132_10154428684841131_683307268688078322_n-2
14717132_10154428684841131_683307268688078322_n-2
14657455_10154428690926131_9129850954441734174_n
14657455_10154428690926131_9129850954441734174_n
manadens_grona_nellie_1
manadens_grona_nellie_1
manadens_grona_nellie_2
manadens_grona_nellie_2
14884677_10154653911649042_4211785366478473252_o
14884677_10154653911649042_4211785366478473252_o
14884591_10154653911509042_2399913262983977599_o-2
14884591_10154653911509042_2399913262983977599_o-2
14889936_10154653911799042_7160054362461685903_o-2
14889936_10154653911799042_7160054362461685903_o-2
IMG_9258-4
IMG_9258-4
namnlöst-9525
namnlöst-9525
namnlöst-9789
namnlöst-9789
namnlost-9936
namnlost-9936

Som ni ser så har vi gjort ett fantastiskt fullmatat inlägg som bjuder på 6 månader säsongsbetonat mat & desserter!

BOKMÄRK DETTA INLÄGG!

Till November så är JAG VÄRD. Det ska bli så roligt att få ta mig ann detta, jag hoppas verkligen ni är på, bjuder på recept & inspiration.

ManadensGrona_svart_300px
ManadensGrona_svart_300px

DESSUTOM har vi fått en ny värd, ingen mindre än

Tuvessonskan

som säger så här om sig själv

; Hos Tuvessonskan hittar du en nedrans massa göttigt vardagskäk, enkla vegetariska recept och en hel del inspirationsguider. Julia är 27 år, bor i världens bästa stad Malmö tillsammans med sin man och två kiddos, älskar second breakfast, potatis och skriver gärna långa blogginlägg med matbilder tagna uteslutande uppifrån.

En liten kom i håg

Så här går det till

1)  Den 5:e presenteras en råvara som är i säsong genom att månadens bloggvärd delar med sig av ett recept som den har skapat kring råvaran

2) Låt dig inspireras och laga en egen rätt med råvaran och lägg upp receptet på din blogg eller din Instagram under hashtaggen #månadensgröna.

3) Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25:e.

4) Den 28:e publicerar värden ett samlingsinlägg med länkar till alla recept.

Månadens Gröna är en matutmaning där vårt syfte är att sprida matglädje och inspiration, kring både vegetarisk och vegansk matlagning. Vi vill inte komma med några pekpinnar utan fokuset ska vara på inspiration, men om vi ska prata förhållning så tänker vi oss lakto-/ovo när vi pratar ”vegetarisk”. Sedan är det upp till både receptmakaren och konsumenten vilka produkter som inhandlas och används, t.ex. huruvida ens ostprodukter innehåller löpe eller ej.

 Text lånad från Åsa- Nicklas kokbok

Den 5:e kommer Novembers tema!

Ha det gott // Tina