en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Raw fikonkaka & spännande dagar

Raw fikonkaka & spännande dagar

Hej på er! Jag har just tillbringat de två senaste dagarna med min fina raw food mentor Ulrika Hoffer! Hon håller som bäst på att färdigställa sin kommande bok. Jag och min vapendragare Regina har varit med i två dagar och backat upp i köket för att underlätta lite för Ulrika. Det har varit fantastiskt kul & lärorikt. Dessutom har hon en grym fotograf, Ulrika Pousette, som tar fantastiska matbilder. Två kanondagar med andra ord! Boken är beräknad till April & jag kan säga att det är en riktig VILL HA BOK den har hon gjort bra!

Raw food gott mitt i veckan

Som jag nämnde, så är Ulrika både min & Reginas raw food mentor som lärt oss massor både i grundläggande raw food & senare i en fördjupnings kurs! Nu är det ju inte så att jag på något sätt lever något 100 % Raw food LIV! Men jag äter gärna raw, ibland hela dagar & men mer ofta med inslag i min vardag!

 

För mig är det riktig avkoppling att göra raw tårta eller cheesecake!

Senast har jag gjort en Fikonkaka! Fikon är ju så gott, i denna så har jag använt både färska & torkade fikon!

 

raw-fikonkaka

Recept:

Raw Fikonkaka ( Raw+GF+V )

 

Cashewnötter ca 3,5 dl i torrvara ger 5 dl blötlagda.

BOTTEN

 

GÖR BOTTEN!

Börja med att lägg alla ingredienser till botten i en mixer & mixa ihop allt till en massa som håller ihop. Klä en form som mäter 15 cm med bakplåtspapper i botten. Tryck ut massan i botten & jämna till. Ställ kallt.

 

 

FYLLNING 1

 

GÖR FYLLNING 1

 

Lägg  fikon, 1,5 dl blötläggnings vatten från fikonen & cashewnötter i en blender/ mixer, mixa slät. Smält kokosolja i ett vattenbad på låg temperatur. Tillsätt rissirap, kokosolja, vaniljextrakt & flingsalt och mixa klart. Häll detta över kakbotten & slå formen lite lätt i arbetsbordet så fyllningen fördelar sig jämnt. Ställ i frysen i ca 1 timme.

FYLLNING 2

 

GÖR FYLLNING 2

Smält kokosolja på låg värme i vattenbad & ställ åt sidan så länge. Lägg samtliga ingredienser i en blender / mixer men uteslut i detta steg olivolja & kokosoljan. Mixa slät & tillsätt kokos/ olivolja, mixa klart. Ställ i kylen.

När kakan har stått i frysen i ca 1 timme ta fram den och häll på fyllning 2. Fördela jämnt & slå åter igen formen lite lätt i arbetsbordet. Ställ i frysen minst 6 timmar.

Ta fram och låt stå i kylen i ca 1,5 - 2 timmar innan valfri dekorering & servering.

raw-fikonkaka-0050

Nu är det mitt i veckan & HÖSTLOVET är runt hörnet!

Här tipsar jag om lite inspiration & gott man kan knåpa ihop till lovet!

 

Utsökt halloweencake!

 

 

Ljuvlig choklad tårta!

 

 

 

Nu önskar jag en bra Onsdag // Tina

Fredag, raw food pizza & en hel vecka ledig

Fredag, raw food pizza & en hel vecka ledig

Morotsbiffar med tomat & salviasås

Morotsbiffar med tomat & salviasås