en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Chokladfabriken & vegansk dessertkurs

Helgen gick i en rasande fart! Men min Lördag blev minnesvärd & roligt för den spenderade jag på Chokladfabriken & deras 1:a vegan dessertkurs. Det var både inspirerande & lärorikt.

Chokladfabriken, 1:a vegan dessert kurs

Jag har ju kommit ifrån traditionell bakning eftersom jag mer eller mindre bakar både gluten, mejeri & sockerfritt. Det är ju allt som oftast jag gör raw food desserter! Men ibland så kan jag känna att jag skulle vilja göra något som är  lite mer traditionellt. Därför blev chokladfabrikens veganska dessertkurs som ett startskott för att börja utforska desserter som är växtbaserade, men med lite mer "vanliga" ingredienser.

Växtbaserat hör framtiden till!

Jag känner att det faktiskt var en riktig aha upplevelse att göra lite mer som förr, men ur ett växtbaserat perspektiv! För det handlar inte längre om hur, utan när det blir ett faktum att vi måste ersätta de mer traditionella råvarorna mot växtbaserat. Vi kommer fortsätta äta sött & gott, det är ett som är säkert! Men hur det söta kommer att se ut i framtiden är kanske inte lika självklart.

Jag tycker att det var både spännande & roligt att både göra, smaka & se resultatet. Faktiskt så saknades det inte varken smak, konsistens eller utseende, att jämföra med de mer traditionella!

Är vitt mjöl & vitt socker alltid av ondo

Ja om man obegränsat äter snabba kolhydrater ( vilket vitt mjöl & vitt socker är ) Men jag kan känna att det går att leva ett hälsosamt liv, där guldkant i tillvaron kan innehålla tillfällen med just en läcker dessert, som både innehåller vitt mjöl & vitt socker. Jag tror på en varierad kost & att motion fortfarande är en av de viktigaste ingredienserna för ett friskt & hälsosamt liv.

chokladfabriken-2
chokladfabriken-2

Hur ser era desserter ut

Föredrar ni traditionella, vegansk, laktos - ovo eller raw. Är glutenfritt viktigt för er eller är det sak samma?

Berätta gärna genom att lämna en kommentar. Skulle uppskatta det jätte mycket!

Hoppas ni har haft en fin söndag // Tina

Morotsbiffar med tomat & salviasås

Morotsbiffar med tomat & salviasås

Mangold & linssoppa till månadens gröna

Mangold & linssoppa till månadens gröna