Mangold & linssoppa till månadens gröna

Nu kommer  recept på min mangold & linssoppa som jag har som bidrag till denna månadens gröna!  

mangold-lins-soppa-till-manadens-grona

Månadens gröna är nominerad....

Dessutom så är det lite speciellt för MÅNADENS GRÖNA har blivit nominerad till matbloggpriset hederspris, bara en sådan sak! Helt fantastiskt, månadens gröna främsta syfte är ju att sprida & inspirera till att vi äter mer vegetariskt. Men vi bjuder ju också in er läsare att bidra & delta. Så dela med er av ett recept som för er representerar HÖST!

 

14721468_10154416463561131_1741284238161671805_n

 

 

Mangold & linser i en värmande soppa

Ja, det blev en soppa som säkert är många andras favorit mat under den här perioden av året. Vad är enklare & mer tacksamt än soppa. Röda linser är dessutom redande & gör en soppa fyllig, en klar favorit ingrediens i en soppa.

 

manadens-grona-hostsoppa

 

MANGOLD & LINSSOPPA ( V+GF )

 

4 portioner

 

 • 2 dl röda linser
 • 4 dl morots slantar
 • 1 msk tomatpuré
 • 1 msk Bombay krydda Renée V ( kan bytas mot lantbuljong & lite curry pulver )
 • 1 vitlök solo
 • 1 purjolök det vita
 • 2 tsk äppelcidervinäger
 • Vatten ca 2 liter
 • 1 burk stora & små  vita bönor
 • En knippe mangold med röd stam ca 200 - 300 gram
 • Salt & peppar
 • En nypa färsk timjan mot slutet

Skölj, hacka & skär morot, purjolök & vitlök. Fräs allt i olja & tillsätt sköljda linser & tomatpuré, rör om. Häll på äppelcidervinäger,  ha i Bombay buljong & rör allt ordentligt. Häll på ca 2 - 3dl vatten och rör om, häll sen på ca 12 dl vatten. koka upp & dra ner värmen. Tillsätt sedan ytterligare 1/2 liter vatten. Låt soppan koka i ca 15 minuter & tillsätt 1 burk / tetra sköljda & avrunna mixad stora & små vita bönor. låt det puttra några minuter till. Stavmixa soppan grovt, den ska vara slät men med lite hela/ krossade bönor kvar. Tillsätt eventuellt mer vatten.Låt soppan sjuda på spisen, skär mangold grovt & rör ner i soppan. Smaka av med salt/ peppar. Avsluta med en nypa färsk timjan.

mangold-lins-soppa-till-manadens-grona-0074

manadens-grona-hostsoppa

 

Servera soppan med bröd & njut!

Här går ni in och lämnar ert bidrag & länkar till ert recept! Fram till den 25/10 har ni på er!

Eller tagga er instagram bild med #månadensgröna & @manadensgrona

 

Vi som är gänget bakom MÅNADENS GRÖNA är: Annie   Lovisa   Åsa   Maria   Ulrica   Tina (Jag )   Nellie  Charlotte och Annelie som är denna månadens värd!. Månadens gröna är inspirerat av skaparutmaningen Monthly Makers.