en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

HÖST PÅ ZETAS FINSMAKARENS TRÄDGÅRD!

HÖST är något som vi alla tar till oss på olika sätt! Vissa njuter i massor, andra bara fryser & minns frustrerande sommarens varma dagar! För mig är höst en tid av återhämtning, reflektion över var jag är på väg & vad jag har uträttat! Det är matmässigt en rik period med inspiration i topp! Dova färger & man spenderar gärna flera timmar i köket!

Höst betyder besök på olika marknader!

Jag & min syrra besökte bl.a Zetas Finsmakarens Trädgård & deras höstmarknad den 1 oktober! Visst det är svårt att parkera bilen & det är till bredden fyllt av folk. Men jag älskar allt på Zetas Trädgård & det är svårt att gå tomhänt därifrån! Vädret var helt dessutom helt perfekt!

host
host

Bl.a så kunde man köpa Victoria Skoglunds senaste bok; Min Trädgård vid sjön

host
host

Flera utställare som sålde matiga varor & annat som hör marknader till!

host
host

Krukor & växter på rad.

host
host

Kål i massor som stolt reste på sig ur krukorna.

host
host
host
host
host
host

Chili & pumpor!

host
host
host
host
host
host

Jag köpte med mig hem lite fina grönsaker & nypressade fina rapsoljor. På Zeta kan man även få sig en matbit eller en fika med något gott från deras trädgårds café.

Så det finns flera anledningar att ta sig dit!

Imorgon så presenterar jag mitt bidrag till månadens gröna som Annelie Andersson, som driver bloggen blomsterochbakverk.se är värd för denna månad! Hennes tema är passande just HÖST!

Dessutom så är hon en av de nominerade i  matbloggspriset Folkets val in och rösta!

Ni får jätte gärna bidra med inspiration & dela med er av ett recept ( Vegetariskt självklart! ) som representerar HÖST för er!

Antingen så medverkar ni med hashtag  #månadensgröna på Instagram eller så går ni in till Annelie/ Blomsterochbakverk och länkar ( om du har en blogg) till ditt recept i hennes kommentarsfält.

Så då är hösten i full gång! Som ni har märkt så har jag haft en kortare frånvaro här på bloggen! Det beror på en stor förändring i vår familj! Det har tagit all min tid & kraft den senaste tiden. Men nu börjar livet & tillvaron landa. Det kommer bli mer tid att tillbringa i köket & grytorna. 

Hej så länge// Tina

Mangold & linssoppa till månadens gröna

Mangold & linssoppa till månadens gröna

Tårta med len chokladmousse - Vegan och Gf

Tårta med len chokladmousse - Vegan och Gf