en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Yoconut vegansk yoghurt som är min nya last

Yoconut vegansk yoghurt som är min nya last

namnlöst-9910-2.jpg

Detta mina vänner är så gott & lätt att göra hemma! Yoconut är ett grymt alternativ till soja & cashew yoghurt!En mejerifri yoghurt som blir klar på 15 timmar! Tro nu inte att smaken av kokos tar över helt! Den har en angenäm liten smak av kokos som möter den välkända syran i en yoghurt! Jag & dotter blev direkt överförtjusta. Men vad är då detta?  

Yoconut, 100 % kokos

Yoconut är frystorkad pulver av 100 % kokos, helt fri från tillsatser med alla näringsämnen bevarade. Med pulvret gör man sen sin egen mjölk eller yoghurt! Genom att man endast behöver tillsätta friskt vatten så kan man alltid ha färsk mjölk till hands! Den ska sjudas upp på spisen men går lika väl att mixas i en bra mixer till raw mjölk.

Fördelarna är många; glutenfritt, mejerifritt, tillsatsfritt & passar för veganer. Att det också är gynnsamt för miljön gör inte saken sämre. Det är en svensk tjej vid namn Anna- Karin som tagit fram Yoconut. För att komma till rätta med sin hälsa blev hon rekommenderad att utesluta mejeriprodukter ur sin kost! Under en längre tid i Bankok testade hon kokosmjölk i matlagning & bakning med strålande resultat. Det gjordes att hon började titta på alternativen för att ta farm en egen produkt med kokos, som gick att använda istället för mejerier.  Så föddes Yoconut!

Hittade detta 1:a gången i våras i butik

Jag hittade detta pulver 1:a gången i våras på Gryningens hälsokost , blev nyfiken & kände att jag måste bara testa detta. Tyvärr så glömde jag bort mina förpackningar med yoconut, våren blev sommar & sedan var det helt plötsligt semester.

Men så dök det upp ett kit med en termos, probiotika & detta pulver för att  göra sin egen yoghurt. Beredningen var super enkel & görs i ett kick. Jag kände direkt att det var något jag ville investera i. Sagt & gjort så köpte jag mitt lilla kit & påbörjade en Batch yoghurt på en gång.

namnlost-9906

YOCONUT ( V+GF )

CA 6 dl färdig yoghurt
  • 1 frp 125 grams påse yoconut
  • 2 + 2,5 dl vatten
  • kultur

 

Värm upp vatten & kokospulver. Häll upp 2 dl vatten i en kastrull och tillsätt en påse (á 125 g)  Värm upp på medelhög temperatur och rör noggrant om med visp som vidrör hela botten i kastrullen.

 

När det börjar bubbla, häll över på termosen och fyll på med 2,5 dl kylskåpskallt vatten.

Tillsätt kultur och rör om försiktigt men så det blir ordentligt blandat. Sätt på de båda locken och låt stå i rumstemperatur i 12–15 timmar beroende på vilken syrlighet som önskas.

Efter 12 - 15 timmar öppna termosen och rör om tills yoghurten får en jämn konsistens. Häll över i en burk och ställ i kylskåp. Använd gärna en glasburk då hållbarheten blir längre. Håller i  ca 7 dagar i kylskåp. I  yoghurten får en fastare form som blir krämigare ju längre den får stå i kylskåpet.

NOTIS: Det är viktigt att termosen är väl rengjord innan användning. Diska termosen och det svarta innerlocket noga (kan maskindiskas). Sterilisera gärna genom att fylla termosen och det svarta innerlocket med kokande vatten. Låt stå i 1½ minut och häll sedan bort vattnet och låt delarna svalna. Skölj termosen med kallt vatten så att den kyls av.

 namnlost-9923-2

namnlost-9908-3

namnlost-9896-2

Vill man köpa sitt eget kit med Yoconut så hittar man det här! Prismässigt så är det en dyrare yoghurt än den man köper ute i affären! Men jag resonerar som sådan, att jag ger min kropp det bästa & investerar i min hälsa.

Om ni testar så berätta gärna vad ni tycker om yoghurten!

Min nyfikenhet drev mig att göra även en raw variant, vilket gav en fin fin yoghurt det med! Ska testa en gång till innan jag berättar mer.

Fin helg // Tina

 

Durra och rödbetsbiffar - Vegan

Durra och rödbetsbiffar - Vegan

CHEESECAKE #ZESPRIGREENKIWIFRUIT