en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Glassar som får avrunda min sommar

Glassar som får avrunda min sommar

IMG_8876-Redigera-3-e1492857001318.jpg

Glassar har jag lovordat ett antal gånger denna säsong, så även denna gång! Dessa godingar har jag gjort till GF-Glutenfri matglädje! Det fanns att ta del av i deras sommar numer nr 2, som kom 1 juni. Sommaren lider mot sitt slut och jag tänkte att jag måste ju även dela dem här med er, mina läsare som kanske ännu inte hittat till magasinet.

Glassar & mycket annat gott

Glassar som dessa och annat gott inom raw food brukar jag dela med mig på Gf- glutenfri matglädje. Vi håller som mest på med kommande höst numer. Mer info kommer!

 

Först behövs en bas för att göra min glass

Basen lägger man i frysen och använder vid behov.

 

GRUNDRECEPT FÖR RAWGLASS (V+GF+Raw)

Ger 2 formar för iskuber

Gör egen mandelmjölk 2 dl mandlar blötlagda i minst 6h 4 dl vatten nypa flingsalt Skölj mandlarna noga efter att de blötlagts och lägg i en mixer tillsammans med vatten och flingsalt. Mixa mjölken och sila mjölken i en nötpåse eller liknande. Häll mjölken i en form för is och frys in. Mjölken får en tjockare konsistens. Mandelpulpan dvs. den rest som blir kvar när man gör mjölk går utmärkt att använda i vegetariska biffar eller raw mellanmåls bollar. Obs gör gärna en större mängd grundrecept. Bananer & mandelmjölk kuber kan ligga färdigt i frysen.

 

GLASS + VALFRI SMAKSÄTTNING NEDAN

1-2 portioner

  • 1, 5  - 2 frysta välmogen banan
  • 4 kuber fryst mandelmjölk

Skiva bananer & lägg i en fryspåse &  frys in mandelmjölk i kuber & bananer minst 8 timmar.

Redo för glass, ta bananer, mandelkuber & tillsätt valfri smaksättning nedan. Mixa & följ instruktioner nedan.

 

IMG_8786-Redigera

 

LUCUMA- OCH JORDNÖTSGLASS (V+GF+Raw)

2 - 3 portioner

  • 1 sats grundrecept för rawglass
  • 2 msk jordnötssmör, Urtekrams crunchy för smakens skull, dock ej raw, annars ta en orostad
  • 1 msk lucumapulver
  • en nypa flingsalt
  • 1+1 msk kakaonibs

 

 

Ta fram ingredienserna till grundsatsen för glass och låt tina i rumstemperatur i ca 10 minuter. Mixa grundsatsen för glass tillsammans med 1 msk jordnötssmör, lucuma och flingsalt, fluffigt. Tillsätt kakaonibs och 1⁄2 msk jordnötssmör och pulsmixa ihop glassen så att bitarna blandas i.

IMG_8826-Redigera-4

 

JORDGUBBSGLASS ( V+GF+Raw)

2-3 portioner

 

1 sats grundrecept för rawglass (med 2-3 mandelmjölkskuber) 1 1⁄2 dl frysta jordgubbar 1 tsk vaniljpulver

Låt alla ingredienser tina i rumstemperatur i ca 10 minuter. Mixa glassen i en blender eller matberedare. Servera direkt med valfria goda tillbehör.

IMG_8876-Redigera-3

 

MATCHAGLASS MED LIME (V+GF+Raw)

 

Detta ger två små portioner

  • 1 sats grundrecept för rawglass ( 4 mandelkuber)
  • 1 frusen avokado i bitar
  • Ev. 1 msk solroslecitin, gör glassen krämigare
  • 1/2 tsk matchapulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1,5 - 2 msk rissirap
  • saften från en lime + skal
  • 5 - 6 myntablad
  • nypa flingsalt
  • 1 msk kallpressade kokosolja

Ta fram alla frysta ingredienser och låt tina i rumstemperatur i ca 10 minuter. Mixa ingredienser utom kokosolja slätt och fluffigt. Tillsätt kokosoljan droppvis när maskinen går på låga varv. Plasta in och frys i minst 4 timmar. Ta fram glassen ca 15 - 20 minuter innan servering.

 

 

Detta får avsluta min glassäsong!

 

 

Ha det fint// Tina

 

Thaigryta med zoodles som tar minimalt med tid!

Nu finns en vinnaren i risenta tävlingen