Bloggen & de chanser som kan dyka upp!

Bloggen kan ge chanser man inte kunde tro eller ana när man börjar att blogga! Man vet ju aldrig i förväg vilka möjligheter som kan öppnas upp! När jag startade min blogg hade jag egentligen inget mål med den, utan såg det mest som en rolig grej! Självklart hade den en tråd, ett ämne som jag ville berätta & skriva om! MAT & VEGO som var & är GLUTENFRI! Resten fick komma med tiden! Jag inskaffade en kamera & började helt sonika att skriva ner mina recept & fotade den mat jag lagade! Inte så snyggt alla gånger & jag är inte fullärd på långa vägar! Men jag lär mig hela tiden nytt & känner att jag utvecklas!  

Bloggen mål att göra en vegoburgare som håller ihop!

Ja hur får man en vegobiff eller burgare som är glutenfri att hålla ihop utan ägg? Mao helt vegan & glutenfri! Ja det var den stora frågan & blev lite av en drivkraft för mig i mitt bloggande!

Man har ju stött på biffar som är torra, faller sönder & egentligen inte smakar någonting!

Jag la ner massor av tid i början med att testa & göra olika varianter av biffar & burgare!

Råris, bönor, hirs & bönor! Majsmjöl eller  potatismjöl.....

Jag ville ha en burgare som blev mättande & hade textur utan att förlora smak!

Någonstans på vägen landade min burgare & blev riktigt bra! Den hade det jag tycker en bra & god burgare skulle ha! Den tilltalade även den som inte alltid åt vego & jag kände att jag hade fått till ett recept jag trodde & kände starkt för! Den var glutenfri, vegan & hade en konsistens som gjorde att den  höll ihop jättebra!

Gruppen F12?

Gruppen F12 ägs av Melker Andersson & Danyel Couet

Så här står det på deras hemsida....

Vi är två kockar som har jobbat tillsammans sedan 1994 då vi öppnade restaurang Fredsgatan 12. På den tiden serverade vi ”Mat-torn” i en ockragul, svampmålad lokal samtidigt som vi året efter tog silver i Bocuse d´Or. Det har hänt en hel del sen dess och nu driver vi ett antal restauranger tillsammans. En stor del av vår framgång bygger på våra många duktiga medarbetare. Vi brinner för god mat och älskar verkligen att driva restaurang.

Ja de är två av Sveriges främsta kockar & entreprenörer som driver några av Sveriges mest populära krogar! Senast i raden av krogar de har öppnat är Mother med ett nytänkande koncept inom krog branschen!

De äger även den lite lyxigare snabbmatskedja VIGÅRDA som finns i Sveriges tre största städer Göteborg, Malmö & Stockholm!

Vigårda har precis som många andra restauranger tagit till sig att  efterfrågan av gröna alternativ ökat!   De gjorde precis alla rätt när det i våras lanserade en helt glutenfri veganburgare! Burgren är matig & mättar med bl.a goda tillbehör som nachochips, avokado & en ostsås från seitanfoods! Brödet är också självklart  glutenfritt!

img_4619.jpg
img_4619.jpg
Bild lånad från @moodgallerian Instagram

Ja, min Burgare är en del av Vigårda!

Så det känns så klart extra roligt & med viss stolthet berätta; att deras veganburgare är DEN burgare som på sätt och vis startade min blogg! Ett recept jag finjusterade & jobbade fram hemma i mitt kök! Då gjorde jag  9 - 10 burgare per sats! Nu görs det 1000 tals per sats i en fabrik! Det är en burgaren som håller högsta kvalité med det bästa tänkbara av råvaror!

Så visst kan bloggen ge en oanade möjligheter som man kanske inte fått annars!

Jag menar, inte kunde jag tro att min burgare en dag skulle finnas på en av Sveriges finaste snabbmatskedja, i de tre största städerna Sthlm, Gtb & Malmö!

Hoppas ni har en fin kväll // Tina