Jordnötsglass eller nicecream

IMG_8786-Redigera-e1492857118638.jpg

Jordnötsglass har jag blivit riktigt förtjust i på senare tid. Har lärt mig gilla den lite sträva konsistensen när man smyger ner skeden i burken & sen slickar av. Så gott alltså! Det finns crunchig eller slät och så finns det nu 3's egna jordnötssmör, jag lovar den kan man äta upp i ett nafs.

namnlöst-0592
namnlöst-0592

Jordnötsglass med jordnötssmör

Nu 3 är en av Europas ledande webbutik med ett heltäckande sortiment av hälsosamma livsmedel till rimliga priser.

För många människor är det idag viktigare än någonsin med en hälsosam kost. Därför har vi på nu3 gjort det till vårt mål att erbjuda dig allt du kan tänkas behöva kring näring och kosttillskott: högkvalitativa produktervärdefull information, kompetent rådgivning och – inte att förglömma – billiga priser, så att leva sunt också förblir överkomligt!

Allt jag har köpt via dem har jag blivit riktigt nöjd med. Deras rissirap tycker jag är toppen. Den är ett utmärkt alternativ om man vill undvika agave.

Nu 3 Insiderclub!

Jag blev erbjuden att få testa deras produkter. Jag har bara positiva erfarenheter som kund, när jag tidigare handlat hos dem. Så det kändes självklart trevlig att bli erbjuden att få denna box hemskickad. Den 1:a kom i Mars & nu har alltså den andra kommit under sommaren. Denna gång bl.a med ett riktigt grymt jordnötssmör, matcha & kokossocker.

Bananer är toppen som bas i nicecream!

Att göra egen glass hemma med banan är genialiskt, smart & det blir liksom inte lättare än så här.  Jag gör ofta bananglass med olika smaksättningar; det är grymt som frukost ( Ja faktiskt helt ok som frukost ) mellanmål & dessert. Vem behöver kvarg när man kan få lite nicecream till niofilmen!

Börja med att köpa hem bananer, som redan i butik är lite övermogna. Skiva och lägg i frysen! Då är man aldrig utan glass, som dessutom är & gör gott!

RECEPT (V+GF+RAW)

Ca 2 portioner

  • 2 - 3 frysta skivade bananer ( riktigt mogna)
  • 1,5 msk macapulver
  • 2 - 3 msk jordnötssmör
  • 2 msk kakaonibs
  • 2 st mjuka dadlar ( Ica eko)
  • 2 - 4 msk cashewmjölk eller annan växtmjölk
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • en nypa fling salt

Ta fram bananerna & ställ i rumstemperatur i ca 10 minuter. Lägg därefter alla ingredienser i mixern/ matberedaren men uteslut kakaonibs i detta skede. När glassen är slät så tillsätt kakaonibs och pulsa några varv. Det ska inte gå sönder utan mest mixas in i glassen. Nu kan man äta glassen om man föredrar det. Men jag tycker att den kommer bäst till sin rätt, om man ställer in den 30 - 60 minuter i frysen innan man äter den. Skopa upp i kulor & njut.

Flingsalt & kakaonibs är hela grejen med denna glass, så uteslut för allt i världen inte det!

Gillar du glass så missa inte dessa!

Raw glass sandwich med smak av jordgubb.

Popsicle med jordgubb & Vattenmelon.

Chokladglass på pinne.

Ha en fin kväll// Tina