en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Chokladglass på pinne, raw food

Chokladglass på pinne, raw food

IMG_9353-2-e1492856764557.jpg

Chokladglass på pinne i 40 °c värme, ja det fungerar det med. Chokladglass som ska fotas för att läggas upp på bloggen är bara det en konst, men här har jag också värmen att tänka på!

Hur har ni det i semestertider? Här är det lite dålig uppdatering, så medveten om det! Stavas semester, men min plan är att få igång uppdateringarna i ett jämnt flöde efter helgen! För mig är bloggen avkopplande & något jag gärna pysslar med. I dag bjuder jag i iallafall på min glasspinne; den som gör MAGNUM lite överflödig!

Glass är godast när man gör den själv

Oftast iallafall! Jag var ingen glassmänniska som liten. Tyckte alltid det var för kallt & det kunde aldrig bli en fullt ut fulländad dessert för mig! Men så någonstans på vägen, växlade det & idag så har glass blivit lite av en last.

 

IMG_9353-2

RECEPT 6 ST ( V + GF+ RAW )

 

 

  • 2.5 cashewnötter blötlagda 4 h
  • 5 dadlar ( ICA eko )
  • 1 msk macapulver
  • 1 msk solroslecitin ( kan uteslutas, ger fyllighet & krämigt )
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk kokossocker
  • 2 msk raw kakaopulver
  • ca 1 dl vatten
  • 2 msk kokosolja ( varsamt smält i vattenbad)
  • 20 gram kakaosmör ( varsamt smält i vattenbad )
  • rejäl nypa flingsalt

 

Lägg samtliga ingredienser förutom kakaosmör & kokosolja i en mixer/ matberedare. Mixa ordentligt & skarpa ner från kanterna emellanåt.

Tillsätt sedan kokosolja/ kakaosmör och blanda om ordentligt. Det ska bli helt klumpfri & slät.

Fyll en spritser med glass smeten & fyll upp 6 glassformar med smeten.

Ställ i frysen minst 8 timmar eller över natten.

 

IMG_9381

 

TOPPING

 

  • 20 gram kakaosmör
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 msk rissirap
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • nypa flingsalt
  • 1 msk raw kakaopulver
  • en näve hasselnötter

 

Smält kakaosmör i vattenbad på spisen & rör sen i kokosolja ( min är konstant i smält tillstånd pgr av värmen här ). Blanda ner resterande ingredienser & rör en liten stund.

Ta fram glasspinnar & hacka nötterna. Sätt på kranen och skölj lätt på glassformarna, det gör att glassarna släpper lättare från formen.

Skopa på smält choklad på glasspinnarna & strössla på nötter. Efter hand de blir klara, lägg in dem i frysen igen på ett bakplåtspapper. Låt den ligga i frysen ca 10 minuter innan servering.

 

 

 

Hur ser era glassvanor ut & vad faller er i smaken?

Nu önskar jag er en trevlig helg // Tina

Jordnötsglass eller nicecream

Jordnötsglass eller nicecream

En vegomeny - fina matbloggar på nätet!