en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Jordgubbar är tema för Månadens gröna i juni

Jordgubbar är tema för Månadens gröna i juni

Jordgubbar marinerade i lime & mjölkchokladganache

Jordgubbar hör sommaren till & framför allt till midsommar så äts det otroliga mängder av denna underbara lilla pärla! Månadens gröna i juni har ju inte helt oväntat denna lilla gubbe som tema.

Själv älskar jag detta bär med sin friska sötma & fräschör. Självklart föredrar jag de Svenska!  Jag passar på att äta så mycket färska som det bara är möjligt under denna tid på året. På vintern är man hänvisad till de i frysdisken & gör att användandet av dem då är mer begränsat.

IMG_9262-2

Mjölkchokladganache raw tappning

Hur låter det? Här hemma fick det full pott & gick åt i ett nafs! Vad som gör den vinnande är att den känns lätt & fräsch. För mig är den en given midsommar dessert!

IMG_9243

JORDGUBBAR MARINERADE I LIME & MJÖLKCHOKLADGANACHE ( V+RAW+GF )

4 - 5 portioner

  • 3 dl cashewnötter blötlagda i 4 timmar
  • 40 gram kakaosmör smält försiktigt i ett vattenbad
  • 1/2 dl rissirap
  • 1/2 dl lucuma
  • 3msk  kokosolja smält försiktigt i ett vattenbad
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 tsk kakaopulver
  • 1 msk solroslecitin ( går att utesluta, ger krämighet & fyllighet )
  • några nypor flingsalt ( saltet är viktigt )
  • 1 dl vatten

 

Börja med att mäta upp & lägg alla ingredienser förutom kakaosmör & kokosolja i en blender/ mixer. Mixa slät, mixern kan behöva jobba ett tag, skrapa ner några gånger på sidorna av mixkannan med en slickepott. Tillsätt kakaosmör / kokosolja, sänk hastigheten på maskinen & mixa klart. Det är färdigt när smeten är helt slät. Häll smeten i en spritspåse & spritsa i portionsglas. Ställ kallt i några timmar eller över natten. Ta fram dem 20 minuter innan servering i rumstemperatur.

 

Limemarinerade jordgubbar!

 

  • 200 gram jordgubbar
  • rivet skal från 2 lime
  • saft från 1/2 lime
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk rissirap

Skölj, noppa & skär jordgubbar i bitar, ställ åt sidan. Riv skalet från två lime, blanda med saft från 1/2 lime & 2 msk citronjuice. Blanda slutligen i rissirap & rör tills marinaden är helt blandad. Vänd  runt marinaden i jordgubbarna & ställ kallt till servering.

 

Lägg på marinerade jordgubbar & toppa med citron zest & mynta. ÄT OCH NJUT!

IMG_9252-2

Ja detta är alltså mitt bidrag till MÅNADENS GRÖNA & om du sitter inne på ett favorit recept med jordgubbar så tycker jag att du ska dela med dig av det! Det gör du genom att gå in hos månadens värd  Polichinelle & i kommentarsfältet lämnar du en kommentar & länkar till ditt recept! Det går också bra att tagga ditt bidrag på Instagram med #månadensgröna & @manadensgrona. Senast den 25/6 måste man lämna sitt bidrag för att vara med!

 

Nu hoppas jag hänger på & hjälper till att skapa ett grym bank med  vegetariska recept på Månadens gröna!

Regnet slår i backen & vår "bästa" granne har partytält på tomten för att fira jämnt födelsedagsfirande! Hoppas hoppas vädret blir bättre under dagen.

Ha en fin helg // Tina

 

 

En vegomeny - fina matbloggar på nätet!

En trerätters - vegopodd med Mattias & Kitty