En trerätters - vegopodd med Mattias & Kitty

I en trerätters vegopodd kommer Kitty Störby Jutbring och Mattias Kristiansson äta sig igenom en vegansk trerätters som tar med lyssnaren på en färgsprakande matresa. Med humor och utan pekpinnar hoppas Mattias och Kitty vara en avslappnad, avdramatiserande och inbjudande röst till ett liv utan kött.

En trerätters podd med Mattias & Kitty

De bjuder in alla veganer, vegetarianer och nyfikna vegoälskare till ett samtal om allt som rör sig utanför köttnormen. Kitty och Mattias testar nya produkter, besöker restauranger, ger tips för gröna nybörjare, pratar om vanliga och ovanliga problem samt träffar intressanta personer för inspirerande samtal.

 

Många verkar tro att veganliv handlar om att bara äta sallad och tofu, avstå från allt man gillar, späka sig och till och med banta. Inget kan vara mer fel & det vill vi visa i Vegopodden, säger Kitty Störby Jutbring bloggare på Mama, krönikör, programledare och vegan sedan flera år.

 

 På ett lekfullt sätt vill man visa att vegovärlden inte alls är konstig, den är framtiden samt här och nu. Kitty och Mattias pratar om hur vi alla måste skära ner på kött, mjölk och ägg för att istället upptäcka nya växtbaserade alternativ. Inte bara för att det är förbaskat gott, utan också för att det är absolut bäst för miljön, vår egen hälsa och djuren.

 

- Det finns ingen podd som kombinerar galet god vegomat, gränslös humor, pinsam ärlighet med enkla problem, världsproblem och rungande grön inspiration, säger Mattias Kristiansson kokboksförfattare och chefredaktör för Sveriges första och största vegetariska mattidning VEGO.

 

Vegopodden kommer ut med ett avsnitt varannan vecka. Avsnitten är runt 20 minuter långa och delas in i en förrätt, varmrätt och efterrätt.

 

Facebook: Vegopodden Avsnitt två finns nu uppe  på Podcast (iphone) och Podcast addict (android) .

 

Mattias Kristiansson Kitty Sto?rby Jutbring Fotograf Linus Hallgren

 

Hej så länge // Tina