en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Månadens gröna vill inspirera till mer grönt

Månadens gröna startade under maj

Månadens gröna är en sådan grej jag gärna är med i. Den syftar ju till att få fler att inspireras till att föra in mer grönt i kosten & den är befriad från pekpinnar. Efter mitt möte förra veckan med Sylwia, grymt möte med en tjej som bloggar om grönt precis som mig, så pratade vi om hur inspirerande det är med utmaningar när man går ihop och gör något tillsammans. Hon var redan en av värdarna i månadens gröna. Jag kände att jag gärna ville vara med & ser möjligheten till att få bli inspirerad & kanske också själv inspirera andra.

 

ManadensGrona_svart_300px

Månadens Gröna – en vegetarisk matlagningsutmaning

Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning.

Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum

Kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept. Utmaningen är öppen för alla och allt du behöver är en kamera och en vilja att laga mat.

Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank!

Annie på Vegokäk var värd för maj månad och den första råvaran var RABARBER. Bara följ länken för att ta del av hennes bidrag!

Friterad halloumiburgare med rabarberchutney

26407695630_adf6e4a31b_h

Här kan ni också ta del av alla andras bidrag med RABARBER!

 

SÅ HÄR GÅR DET TILL: Den 5:e varje månad presenteras en råvara som är i säsong genom att månadens bloggvärd delar med sig av ett recept som den har skapat kring råvaran.

Denna månaden så är Lovisa Hellström från  Polichinelle värd & hon har valt Jordgubbar som denna månadens tema!

Låt dig inspireras och laga en egen rätt med råvaran och lägg upp receptet på din blogg eller din Instagram under hashtag #månadensgröna.

Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25:e.

Den 28:e publicerar värden ett samlingsinlägg med länkar till alla recept.

 

 VÄRDAR FÖR MÅNADENS GRÖNA ÄR:

 

 

annelie    Annelie Andersson – Blomster&Bakverk Om det goda i livet och det vackra i vardagen. Här hittar du allt från blomsterpill och trädgårdstips till nybakade bröd och bakverk. En hel del utan gluten, mjölk och vitt socker. Och så delar jag med mig av min ambition att föra in mer vegetariskt i vardagen.

 

 

annie

Annie Månsson – Vegokäk Vegetarisk matlagningsblogg om lättlagat vegokäk. Hos mig hittar du rejäla middagsrecept, veckomenyer och ett och annat restaurangtips. Jag som driver bloggen är en 26-årig stockholmare som pluggar nationalekonomi och brinner för hållbarhet.

 

lovisa Lovisa Hellström – Polichinelle

Livsstilsblogg från Malmö av en 28-årig musiklärare. Äter helst vegetariskt, älskar det asiatiska köket (helst med massa koriander) och bloggar om mat med fokus på veckomatsedlar och recept som ska vara både enkla, prisvärda och urgoda.

 

14856042_10154654805789042_4720576945091425772_o

Sylwia Radzaj – Vibrant Food Stories  Vibrant Food Stories är min samling av hälsosamma, vegetariska recept med fokus på färska, naturligt glutenfria och säsongsanpassade råvaror.

 

 

 

ulricaUlrica Krii – Krii’s Kitchen

hittar du en salig blandning av de recept jag lagar till familjen. Det blir mycket vardagsmat som ska gå snabbt och enkelt att laga men också bakverk och annat smått och gott. Jag har en förkärlek för afternoon tea och glass och försöker laga mer vegetariskt i vardagen.

 

  åsagilbertsonÅsa Gilbertson – Nicklas KokbokVälkommen till den mjölkfria matbloggen Nicklas Kokbok som har funnits online sedan 1997. Hemsidan är döpt efter min son Nicklas och påbörjades som ett projekt med dåvarande Carlshamn Mejeri och resulterade i två receptsamlingar som gavs ut 1996 och 2003.Under 2015 medverkade jag i den norska kokboken LAVFODMAP. Jag är glad amatörkock och på min blogg finns mjölkfria recept i alla kategorier.

 

tinamejri_corporate_lindarehlin2-11-2 Tina mejri - grönt varje dag 

Här har ni mig; Min blogg Grönt varje dag  serverar glutenfri & grön mat! Jag har stor förkärlek till baljväxter & raw food desserter! Väljer ekologiskt & närodlat så långt det bara går!

 

13418582_10154952638218047_4076880358258165831_o

 

 Nellie  skriver bloggen minvardagshalsa.se som handlar om hur jag ser på hälsa och vad det innebär att vara hälsosam för mig. Maten är en stor del av det och jag testar gärna nya recept (även om jag aldrig följer dem), allt från raw food till glutenfritt och traditionell husmanskost. Hållbarhet har varit ett ledord sedan länge, både vad gäller mat, motion/träning och miljö. Därför tycker jag att vegetarisk matlagning är så intressant! 

Månadens gröna är inspirerat av skaparutmaningen Monthly Makers.

 

Jävligt god BBQ & world meat free day!

Jävligt god BBQ & world meat free day!

Grillad zucchini - Snabbrimmad & sotad

Grillad zucchini - Snabbrimmad & sotad