en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Probiotika - bag in box & vegan yoghurt

Probiotika - bag in box & vegan yoghurt

IMG_8996-1-e1492952418551.jpg

Probiotika är just nu högaktuellt & på allas läppar. Det syras & fermenteras som aldrig förr. En god hälsa startar i magen. Jag själv är just nu helt uppslukad av probiota och vill både läsa & lära mig mer praktiskt hur jag genom rätt bakteriekultur skapa bästa förutsättning för god hälsa! Min dagliga hudvård är baserad på probiotika; esse probiotic organic skincare som är helt fantastiskt att skämma bort huden med!

Jag har inhandlat några nya böcker i ämnet för att förkovra mig i ämnet! Återkommer med boktips!

Probiotika, ProBIOform fixar yoghurt på 18 timmar!

Dessutom har jag skaffat mig en bag -in- box; raw vegan ProBIOform ; ett naturligt flytande bredspektra-probiotika.

Den är helt överlägsen som bakteriekultur i tillverkning av yoghurt. Jag har yoghurt klart på ca 18 timmar & den blir verkligen god!

Recept:

CASHEW YOGHURT!

  • 3,5 dl torra cashew nötter
  • 2,5 dl ljummen 37°C vatten
  • 1 msk probiotika
  • Blötlägg cashewnötter i 4 timmar

Mixa cashewnötter med 2,5 dl 37°C vatten & probiotika Häll över i glasburk och plasta in. Låt stå och fermentera i 15 - 24 timmar.

När den är klar så sätter jag på lock & ställer den i kylen. Den härliga smaken utvecklas efterhand som den står kallt. Hållbarheten är upp till 6 dagar.

En lagom portion är ca 2 - 3 msk med tillbehör som frukt, granola, chia pudding/sylt & kokoschips.

 

IMG_8986

Den blir alldeles len & krämig, har också den rätta syran. Nu under dessa varma dagar har jag njutit av denna yoghurt som frukost varje morgon.

IMG_8996

Jag har ätit min yoghurt tillsammans med en frisk hallon/ lakrits Chiapudding. så perfekt gott tillsammans!

CHIAPUDDING MED HALLON & LAKRITS

 

2  eller 3 mindre portioner

  • 2 msk chiafrön, gärna vita
  • 2 dl halv eller hel tinade hallon
  • 1/2 tsk raw lakritspulver
  • 1 mindre eko banan

Eventuellt någon sötning för den som vill ha. Jag tar inte extra sötning, men för den som vill går det med fördel att mixa ner någon eller några dadlar.

Mixa ihop allt, täck över & ställ i kylen över natten. På morgonen lägger jag Chiapudding i botten av ett glas och fyller på med yoghurt sen toppar jag med kokoschips & frystorkade hallon. Jag kan också ha färska hallon, allt efter tillgång & vad jag känner för!

 

Det här måste ni testa, bättre sommar frukost kan man inte önska sig!

 

 

Hej så länge // Tina

 

GILLA gärna Grönt varje dag på Facebook så missar ni inga inlägg!

 

 

 

 

Bönköket bjuder på bönsalsa & crunchig topping

Bönköket bjuder på bönsalsa & crunchig topping

Glass "Raw food" som är lite nyttigare

Glass "Raw food" som är lite nyttigare