en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Matcha kiwi mojito Cake

Matcha kiwi mojito Cake

IMG_8656-2-e1483219964987.jpg

Matcha är min favorit ingrediens just nu

Matcha är just nu väldigt populärt, det syns allt mer på olika sociala medier & bloggar. För mig är det främst en välgörande dryck & en smaksättning i desserter. Här om något så tycker jag att man måste gå på kvalité när man väljer sin Matcha. Självklart ekologisk, eftersom det är så populärt så dyker det upp matcha på marknaden av varierande slag. Oftast är det mald sencha, ett malt grönt tepulver & ska inte tas för äkta matcha. En mindre bra kvalité har en lite bitter ton som är  beroende av sötning för att dölja det bittra!

IMG_8666

Jag har har testat matcha i lite olika desserter under en tid & jag är verkligen förtjust i smaken. I dagens fantastiska kaka så samsas alla mina favorit smaker & DEN BLEV SUPER.

 

Matcha Kiwi mojito cake

Vi går helt enkelt raskt över till receptet. Det kan verka långt & krångligt, men det fina med en raw food tårta är ju att man slipper grädda den i ugnen. Visst måste man mixa & blanda men sen ska den ju bara stå i frysen innan det är dags att njuta. Det fina är ju att man också kan förvara & förbereda en tårta i förväg.

IMG_8656

IMG_8658

 

BOTTEN ( V+GF+RAW )

  • 1,5 dl mandlar
  • 1 dl riven kokos
  • 6 dadlar Ica eko
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • en nypa flingsalt
  • 1-2 tsk mandelmjölk

 

Mixa mandlar grovt, tillsätt resten av ingredienserna & mixa klart. Lägg en bit plastfolie i botten på en springform som mäter 12 - 15 cm & tryck ut botten jämnt i formen. Ställ åt sidan.

 

 

FYLLNING 1

 

  • 3 dl blötlagda cashewnötter ( minst 6 timmar )
  • 1/2 dl kallpressad kokosolja
  • 1/2 dl rissirap
  • 1 -1 1/2 tsk Matcha pulver
  • saften från 1 lime
  • 1/2 dl mandelmjölk
  • nypa flingsalt

 

Mixa alla ingredienser förutom matcha pulver & kokosoljan till en slät smet. Smält kokosoljan på låg temperatur i ett vattenbad. Mixa först ner matcha pulvret & fortsätt med kokosoljan på låg hastighet på maskinen. Ställ åt sidan.

 

 

 

FYLLNING 2

  • 1 avokado ( mjuk & mogen)
  • 1 kiwi
  • 1 msk kallpressad kokosolja ( varsamt smält i vattenbad)
  • 1 lime rivet skal & saften
  • 1 1/2 - 2 msk rissirap
  • nypa flingsalt

Lägg alla ingredienser i en blender och mixa slät.

 

Häll nu Fyllning 1 i formen & fortsätt med Fyllning 2. Plasta in kakan & ställ i frysen, gärna över natten, minst 6 timmar.

 

TOPPING

  • 1 kiwi
  • 1 lime saften
  • 1 msk ca rissirap
  • 2 myntablad
  • 1/2 msk kallpressad kokosolja

 

 

Ett tips är att lägga ett eller två extra myntablad som får marinera i denna toppingsås. Vid servering så ta bort bladen. Detta ger lite extra smak.

Ta fram kakan en ca halv timma innan servering & dekorera. Ringla Topping på kakan, lägg sen på kakaonibs & gojibär. Självklart kan man välja annat att toppa med.

IMG_8670

IMG_8656-2

Härligt fräsch & frisk som kommer passa perfekt att ha förberedd i frysen till sommaren alla goda grill kvällar.

 

Sugen på mer Matcha så sök i arkivet!

Bollarna är enkla att göra om man vill testa matcha för 1:a gången!

Jag rekommenderar Renée V  om man känner sig osäker på vad man ska välja för te.

 

Detta recept är Glutenfritt & vegan

 

Hej så länge // Tina

 

 

Miniburgare -  Grilla gott & snabbt

Miniburgare - Grilla gott & snabbt

Färsbullar är mitt middagstips

Färsbullar är mitt middagstips