Våfflor livets goda - vegan & glutenfria

Våfflor, Ja Våfflor på självaste Våffeldagen. Är nästan ett måste eller vad säger ni? Självklart bjuder jag på mitt favorit recept.

Våfflor är lika goda glutenfria

 

Receptet är så bra och fungerar utmärkt att också göra pannkakor på.

RECEPT ( V+ GF )

  • 4 msk blötlagd helt bovete ( minst 30 minuter )
  • 2 dl växtmjölk ( mandelmjölk
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 msk kokos socker
  • 2 tsk vanilj pulver
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl fullkornsråris mjöl ( Urtekram)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Börja med att skölja bovetet ordentligt och lägg i en blender, häll på smält kokosolja, mjölken och vatten. Blanda alla torra ingredienser förutom bakpulver och vänd ner i mixern.

Mixa tills det är en helt slät smet. Tillsätt sist bakpulver och mixa några sekunder till. Häll över smeten i en bunke och låt svälla i 10 minuter.

Smeten ger ca 7 st våfflor och mellan varje eller varannan gräddning så är det bra att olja lite i järnet innan man skopar på mer smet. Om smeten blir väldigt tjock undertiden så tillsätt lite mer vatten.

CASHEW KRÄM ( Raw + V )

  • 2 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 liten mogen banan
  • 2 msk Urtekram osötade äppelmos
  • 1/2 dl växtmjölk
  • nypa salt

Mixa till en slät kräm och kyl den till servering.

Mixa ca 2 msk kokosflingor till ett mjöl och pudrar över våfflorna. Servera med valfri frukt och njut av goda frasiga våfflor.

Ha en skön fortsättning på Långfredagen!

Syns snart// Tina