Patchwork & Vegomat sponsrad video

31052015-IMG_3523-1.jpg

Patchwork är här för att göra ditt val lite enklare

Jag känner mer & mer hur jag längtar till grillsäsongen! Vet inte hur ni känner, men längtan att tända grillen & flytta ut på altanen kommer som ett brev på posten vid den här tiden varje år! Det är ju lite ljusare men vädret är fortfarande opålitligt & slår om fort. Så längtan får hålla humöret uppe!

De senaste åren så har det gröna fått kliva fram & ta en allt större plats på vår grill. Media & våra stjärnkockar talar om det gröna som huvudrollen & att kött bara är ett tillbehör vid sidan av!

Patchwork matchar maten

 

I väntan på att grillsäsongen ska ta fart kan man göra min goda sallad som serveras ofta hos oss under sommar månaderna! Men varför inte i en lite modifierad version just nu, medan vi längtar till den egentliga grillsäsongen!

I original receptet så använder vi färskpotatis men det fungerar ypperligt med delikatesspotatis! Vitsparris köper jag bara i säsong så den utesluter jag just nu. Det är det som är det fina med en sallad att det fungerar att lägga till & ta bort!

31052015-IMG_3514

Färskpotatis skrubbas och torkas av. Blanda lökpulver, en 1/2 vitlöksolo finriven, torkad basilika, salt, balsamico & olivolja. Massera in detta i potatisen & lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 200 grader, efter ca 10 minuter lägg in 2 knippar romantica tomater & låt allt gå klart. Tid för allt i ugnen ca 35 - 40 minuter.

31052015-IMG_3523

DRESSING:

ca 4 msk olivolja ca 2 msk balsamico vinäger 1 msk dijonsenap lite pressad citron salt peppar sötning ( agave eller honung ) Vitlök paprikapulver/ cayanne pulver

 

Vispa ihop dressingen & bli inte rädd om det smakar mycket det försvinner när det blandas med potatisen.

31052015-IMG_3521

När potatisen & tomaterna är klara så lägg tomaterna åt sidan. Lägg potatisen & skivad röd lök i en skål, häll  på dressingen medan potatisen är varm. Låt svalna.

Skala den vita sparrisen ( vit måste skalas) och skär i passande bitar. Stek den runt om salta, krydda med peppar & låt den bli klar i pannan. Lägg baby spenat i ett djupare fat och lägg potatisen / rödlök över, tillsätt gröna & svarta oliver, sparris, färska basilika blad. Blanda allt ordentligt & lägg i tomaterna. Eventuellt smaka av med mer salt & peppar.

 

Det här är så gott & enkelt. En annan sallad som också gör sig vid en kväll vid  grillen är den urläckra halloumisallad som Gustav från bloggen  Jävligt gott har gjort åt Patchwork.

 

 

Patchwork är företaget som vill matcha Dryck med vegetariskt mat!

Patchwork är först med att ge sig ut på banan att lansera vin till vegetarisk mat. De vill vara med där det händer & vi kan alla vara överens om att just vegetarisk mat just nu går sin största framgång någonsin till mötes! Tiden är helt rätt när djur, etik, miljö & hållbarhet är dagens ledord. Vi som väljer att äta grönt kan bara vara glada att det händer så mycket nytt & spännande!

 

Snygg video & läcker sallad!

Vi får fortsätta att längta lite till på grillsäsongen!

Vad jag har förstått lär det komma mer god vego & dryckestips från Patchwork & Gustav!

 

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Patchwork.

Ha en trevlig kväll // Tina