en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Blåbärscheesecake imponerar på gästerna - Raw food

Blåbärscheesecake imponerar på gästerna - Raw food

IMG_0559-e1445244058861.jpg

Blåbärscheesecake en raw food favorit! Känner att en blåbärscheesecake känns passande en Fredag som denna; att den är raw gör inte saken sämre! Så en god blåbärscheesecake känns inte fel alls att avrunda fredagen med.

14022015-IMG_0552

Blåbärscheesecake riktigt populär hos alla

För mig är raw food desserter alltid mitt 1:a handsval när det kommer till efterrätt eller fika. Med rätt ingredienser så stillar det behovet av det lilla extra, utan att för den skull  ge mig något dåligt. Det finns självklart sämre val av ingredienser inom raw food också. Sedan sias det  vad som får kallas raw & inte raw! Var och en måste bestämma själv var man sätter ribban. En tillagning i Torkugn på 42°C är självklart fantastisk hälsosamt för kroppen; optimalt för att bevara alla goda hälsofördelar i en råvara. Men det är ju inte praktiskt genomförbart för alla. Då tycker jag skonsam tillagning i ugn på lägsta värme, är så mycket bättre val av tillagning, än att exempelvis steka mat i en panna på spisen på för hög värme! Allt är relativt.

Nu över till själva receptet på denna Blåbärscheesecake

 

Mandel & dadlar till botten och cashewnötter, blåbär och kakaosmör till fyllning. Blåbärspulver gav en snygg finish på toppen.

 

BLÅBÄRSCHEESECAKE (RAW+V+ GF )

Botten:

 • 200 g mandlar
 • 10 st dadlar
 • 1 msk kokosolja kallpressad
 • en nypa fling salt

 

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills det är en massa som går att hålla ihop. Det går bra att tillsätta 1 tsk vatten eller mandelmjölk om det behövs för att få den att gå ihop. Olja in en form som mäter 15 cm med kokosolja och klipp ut ett bakplåtspapper som täcker botten & tryck ut mandel degen.

Fyllning:

 • 4 dl blötlagda cashewnötter
 • 40 gram kakaosmör ( smält i vattenbad på låg värme )
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1/2 pressad citron + skal
 • 1 dl lönnsirap/agave / rissirap ( välj någon av dem som passar )
 • 4 msk kokosolja kallpressad
 • 4 dl blåbär

 

Lägg alla ingredienser, uteslut i detta skede kakaosmör & kokoaoljan, i en blender & mixa till en slät kräm.

Häll sen  ner kakaosmör & kokosolja i en tunn stråle medan maskinen går på låga varv. Häll smeten över botten och plasta in. ställ i frysen över natten.

 

På morgonen så ställer man in tårtan i kylen för att tina långsamt. Ca 20 minuter innan servering, ta fram tårtan & strö på en handfull blåbär på toppen av tårtan. Om man har blåbärspulver så är det jättefint att sila tunt på toppan av tårtan! Den här är så god och omtyckt!

Receptet är glutenfritt, vegan & raw.

 

Ha det så fint // Tina

 

Hummus - Min är den godaste i mitt tycke

Hummus - Min är den godaste i mitt tycke

Nakenhavre dagens middagstips

Nakenhavre dagens middagstips