en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Aduki & chokladbollar till mellanmål

Aduki & chokladbollar till mellanmål

Aduki & chokladbollar till mellanmål, som går på ett kick att göra. Chokladbollar och bönor gör sig alldeles utmärkt ihop! Jag lovade ju ett bonus recept på bönbollar. I går var det fullt upp, det blev ingen tid till att lägga upp recept! Det var också 1:a dagen för mig med näringslära på Medborgarskolan med fantastiska Ulrika Hoffer ( Råsmart, Smarta sötsaker osv osv ) Jag gick ju på Raw food kursen hos henne i höstas, så det känns extra roligt att få ta del av hennes kunskapa igen.

IMG_8140
IMG_8140

ADUKI & CHOKLADBOLLAR ( V+GF)

ca 16 stycken

  • 2 dl havregryn ( urtekram glutenfria)
  • 2 dl kokta adukibönor
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 2 kokossocker
  • 8 - 10 dadlar
  • nypa flingsalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kakaopulver
  • eventuellt 1 msk växtmjölk

Lägg alla ingredienser i matberedaren och mixa tills allt går ihop! skopa upp smet med en matsked och rulla till en boll. Rulla sedan i kokosflingor.

Förvara i kylskåp.

Dessa är glutenfria, vegan och utan vitt raffinerat socker.

Fin fortsättning på dagen// Tina

Aubergine - bakad & marinerad i citron

Aubergine - bakad & marinerad i citron

Chokladbollar på bönor är grymt gott!

Chokladbollar på bönor är grymt gott!