Wokade grönsaker & sjögräsnudlar - Vegan

Wokade grönsaker  & sjögräsnudlar blev det till middag idag & det är bara för GOTT!  

wokade grönsaker & smaker som förhöjer

Chili, ingefära, lime, koriander.... känner ni kanske igen smakerna? De återkommer ständigt i min mat, det är kryddor som är fräscha & ger sting! Tröttnar aldrig!

29052015-IMG_3422
29052015-IMG_3422

Jag gillar nudlar & i synnerhet sjögräsnudlar, krispiga och färdiga att äta. Bara skölj ordentligt och blanda ner i  en grytan, wok eller sallad. De är glutenfria, bara 2 gram kolhydrater/100 gram och innehåller höga halter av mineraler. Helt klart ett  toppen alternativ att äta istället för nudlar gjorda på vete, om man vill undvika gluten!

Recept:

1 förpackning Sjögräsnudlar:

MARINAD ( V+ GF )

  • 2 färsk ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksolo
  • 1 msk tamari
  • 2 msk sesamolja
  • chiliflingor
  • skal från hel lime + pressad lime
  • 1/2 tsk sötning ( råsocker, björksocker eller kokossocker)
29052015-IMG_3454
29052015-IMG_3454

GRÖNSAKER

  • 2 - 4 morötter
  • en näve sockerärtor
  • knippe vårlök
  • 1 fpk broccoli
  • kokosolja
29052015-IMG_3431
29052015-IMG_3431

TOPPING

Färsk koriander ( jag snålar inte, stor favorit ) Lime zest + pressad lime Salladslök Koreansk chili Furikake ( finns hos Renée V ) Går också bra med sesamfrön. Flingsalt Gör marinaden, smaka av och reglera smakerna. hacka & skär alla grönsaker i fina bitar. Broccoli stammen skärs i relativt tunna skivor.

Lägg en klick kokosolja i en wokpanna & woka runt marinaden några varv, i sen med grönsaker och woka dem krispiga. Ta pannan från värmen & tillsätt de sköljda nudlarna. Blanda dem ordentligt & smaka av med flingsalt. Eventuellt tillsätt mer tamari/ sesamolja.

Lägg upp och toppa med färsk hackad koriander, skivad salladslök, lime zest + juice. Slutligen Furikake & koreansk chili.

Cashewnötter eller jordnötter kan man också strö på istället för furikake!

Dagens middag är glutenfri & vegan!

Ha en fin fortsättning på dagen // Tina