en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Wokade grönsaker & sjögräsnudlar - Vegan

Wokade grönsaker & sjögräsnudlar - Vegan

Wokade grönsaker  & sjögräsnudlar blev det till middag idag & det är bara för GOTT!  

wokade grönsaker & smaker som förhöjer

Chili, ingefära, lime, koriander.... känner ni kanske igen smakerna? De återkommer ständigt i min mat, det är kryddor som är fräscha & ger sting! Tröttnar aldrig!

29052015-IMG_3422

Jag gillar nudlar & i synnerhet sjögräsnudlar, krispiga och färdiga att äta. Bara skölj ordentligt och blanda ner i  en grytan, wok eller sallad. De är glutenfria, bara 2 gram kolhydrater/100 gram och innehåller höga halter av mineraler. Helt klart ett  toppen alternativ att äta istället för nudlar gjorda på vete, om man vill undvika gluten!

Recept:

1 förpackning Sjögräsnudlar:

MARINAD ( V+ GF )

 

  • 2 färsk ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksolo
  • 1 msk tamari
  • 2 msk sesamolja
  • chiliflingor
  • skal från hel lime + pressad lime
  • 1/2 tsk sötning ( råsocker, björksocker eller kokossocker)

 

 

29052015-IMG_3454

GRÖNSAKER

  • 2 - 4 morötter
  • en näve sockerärtor
  • knippe vårlök
  • 1 fpk broccoli
  • kokosolja

 

29052015-IMG_3431

TOPPING

Färsk koriander ( jag snålar inte, stor favorit ) Lime zest + pressad lime Salladslök Koreansk chili Furikake ( finns hos Renée V ) Går också bra med sesamfrön. Flingsalt Gör marinaden, smaka av och reglera smakerna. hacka & skär alla grönsaker i fina bitar. Broccoli stammen skärs i relativt tunna skivor.

 

 

Lägg en klick kokosolja i en wokpanna & woka runt marinaden några varv, i sen med grönsaker och woka dem krispiga. Ta pannan från värmen & tillsätt de sköljda nudlarna. Blanda dem ordentligt & smaka av med flingsalt. Eventuellt tillsätt mer tamari/ sesamolja.

Lägg upp och toppa med färsk hackad koriander, skivad salladslök, lime zest + juice. Slutligen Furikake & koreansk chili.

Cashewnötter eller jordnötter kan man också strö på istället för furikake!

 

Dagens middag är glutenfri & vegan!

 

Ha en fin fortsättning på dagen // Tina

 

 

Mangopaj som Söndagsfika - Raw vegan

Mangopaj som Söndagsfika - Raw vegan

Baljväxtens år har FN vikt åt 2016!