en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Baljväxtens år har FN vikt åt 2016!

Baljväxtens år är så rätt val!

Baljväxtens år är ett perfekt val av FN:s generlförsamling det ska i sin tur göra så att  FN:s jordbruksorganisation FAO* ska underlätta för kommuner, myndigheter & andra organisationer för att införa mer bönor, ärtor & linser i måltider.

Baljväxter är fantastiska!

Baljväxter är fantastiska & ett utmärkt val! De är både klimatsmarta och nyttiga; proppade med fiber, vitaminer & mineraler för en vegetarian så erbjuder det en god källa till proteiner.

Beslutet grundar sig på att FN:s  generalförsamling vill att vi på allvar ska förstå att baljväxterna har en stor betydelse för framtiden; det är ett klimatsmart, hållbart & näringsriktigt livsmedel. M.a.o så gynnar baljväxter både miljön & hälsan!

baljvaxter_460x330
baljvaxter_460x330

FAO* är FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation. FAO bidrar med kunskap och kunskapsöverföring om jordbruk, skogs- och fiskefrågor inom ramen för en hållbar utveckling. Vår huvuduppgift är att trygga tillgången till mat för att människor världen över ska få leva ett friskt och aktivt liv.

I min värld är baljväxten THE KING eller  THE QUEEN för jämlike & rättvisa! Våga prova baljväxter i biffar, grytor & bakverk.

Varför inte börja med att göra min bästa hummus!

Ha en fin dag // Tina

Wokade grönsaker & sjögräsnudlar - Vegan

Wokade grönsaker & sjögräsnudlar - Vegan

Pasta Arrabiata, VEGETARISK MÅNDAG!