en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Pasta, tomatsås & smakrika bönbollar

Pasta, tomatsås & smakrika bönbollar

Pasta med smakrik tomatsås & goda bönbollar, delar jag med mig av idag! Det är rejäl mat som mättar hungriga magar!

pasta är gott - punkt

Jo jag är riktigt förtjust i pasta men äter det inte allt för ofta! Jag väljer i 1:a hand glutenfri pasta, men då & då så äter jag helt vanlig pasta också!

23032015-IMG_1706

RECEPT!

 

Börja med att göra tomaterna först!

Ta ca 10 - 12 Körsbärs tomater, halvera, salta, peppra & droppa på lite olivolja, rosta i 200 °c ugn i ca 20 -25 minuter

TOMATSÅS ( V )

  • 2 - 3 soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd & grön chilifrukt
  • 1 msk lantbuljong
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • några stänk med worcestersåsen
  • 1  lagerblad
  • ca 10 - 12 romantica tomater ( halvera, salta & peppra & droppa på lite olivolja, rosta i 200 °c ugn )
  • chilipulver
  • 1 tetra eko passerade tomater
  • 1 msk tomat purée
  • 1/2 msk sötning ( råsocker, björksocker )
  • 2,5 dl vatten

 

 

Hacka lök,vitlök & chilifrukter & sautera på medium värme.
Tillsätt efterhand resten av ingredienserna  & låt den koka ihop. Vid upplägg så blandar man i romantica tomaterna, färsk basilika, persilja & en matsked olivolja som extra smakhöjare.

 

23032015-IMG_1707

BÖNBOLLAR ( V + Gf )
  • 4 dl kokta Borlotti bönor ( fungerar också med kikärtor)
  • 1, 5 dl kokt hirs
  • 1 gullök
  • 1 vitlök solo
  • 1/ 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2  msk Balsamvinäger
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl rårismjöl eller havremjöl
  • 1 msk lantbuljong
  • 2  - 4 soltorkade tomater ( blötlägg en stund om de är torra)
  • 1/2 msk stark paprikapulver
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk oregano
  • 3 msk näringsjäst

 

Börja med att steka lök & vitlök mjuk i kokosolja eller rapsolja. Tillsätt bönor, äppelcidervinäger & balsamvinäger. Vänd om några gånger i pannan & låt svalna något. Mixa allt i matberedare på pulsknappen några varv.

Mixa  pumpakärnor, soltorkad tomat & näringsjäst till ett grovt mjöl. Blanda bönfärsen med frömixen & tillsätt övriga ingredienser. Blanda färsen ordentligt och smaka av med salt & peppar. Färsen kan gärna stå och vila en liten stund.

Rulla sen bollar och rör ihop Olivolja & tamari i en djup tallrik. Rulla bollarna i oljeblandningen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 30 minuter på 200 grader. Vänd runt några gånger medan de gräddas.

23032015-IMG_1709
Pastan vänds ner i den varma såsen vänd runt & värm upp allt. Lägg upp på ett stort serveringsfat, toppa med bollar & färsk basilika. Avsluta med  Cashew parmesan.
Jag använder Sempers ekologiska Glutenfria rårispasta, i mitt tycke den godaste glutenfria pastan.
Receptet är glutenfritt & vegan!
Hej så länge // Tina
Mapo tofu den koppärriga kärringens bönost

Mapo tofu den koppärriga kärringens bönost

vegan pizzans dag den 29 januari - glutenfri

vegan pizzans dag den 29 januari - glutenfri