en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Chokladkaka med smak av apelsin - Raw food

Chokladkaka med smak av apelsin - Raw food

Hej, Nu blir det en chokladkaka med smak av apelsin, nästan helt Raw. Den är så god......  

Chokladkaka extra allt

Glutenfri & vegan, sötning dadelsirap & kokossocker vilket gör att den inte är 100 % raw. Som topping så har jag raw kakao pulver, physalis, kumquat, kakao wafers ( raw kakao bönor), hampafrö och mitt goda hibiskus pulver. Självklart så får man toppa med vad man känner för.

IMG_7536
IMG_7536

Recept:

BOTTEN ( RAW+ V+ GF )

  • 3 dl hasselnötter
  • Ca 10  dadlar
  •  1 msk dadelsirap
  • 1 msk  maca pulver
  • 1-2  nypor flingsalt
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk vatten

Börja med att mixa hasselnötter grovt, tillsätt resterande ingredienser. mixa till det går ihop!

IMG_7538
IMG_7538

Smörj formen med kokosolja och lägg ett bakplåtspapper i botten.Tryck ut nötmassan i en 15 cm form, ställ kallt så länge.

FYLLNING ( RAW+ V )

  • 4 dl blötlagda cashewnötter ( över natten)
  • 1/2 dl carob pulver
  • 1/2 dl raw cacao
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl pressad apelsin / rivet skal  från apelsinen ( ekologisk)
  • 1/2 dl av en mix av kokossocker & dadelsirap ( 50/50 )
  • 1 1/2 dl Smält kokosolja ( i denna har jag biofoods smaklösa kokosolja )
  • 1/2 dl kakaosmör/knappar
  • nypa flingsalt
IMG_7541
IMG_7541

Skölj  blötlagda cashewnötter & lägg i en blender / höghastighetsmixer.

Tillsätt pressad apelsin, rivet skal, carobpulver, kakao pulver, kokossocker, dadelsirap &

börja mixa. Detta kan ta lite tid beroende på hur stark blender man har.

Behövs det mer vätska så tillsätt först lite mer pressad apelsin.

Se till att den blir helt slät.

IMG_7531
IMG_7531

Smält kokosoljan/kakaosmör i ett vattenbad på låg värme.

Denna ska sen hällas i en tunn stråle i cashew smeten när maskinen går på låg varv.

Häll den lena fyllningen över nötbotten & plasta in.

Nu ska tårtan vila i frysen över natten.

IMG_7545
IMG_7545

Jag brukar några timmar innan servering ställa tårta i kylen för att tina långsamt.

Sen är det bara att ta fram den i rumstemperatur ca 20 minuter innan man ska njuta av den. Pudra kakan med kakaopulver och lägg på valfri topping. Vill man så går det utmärkt att rosta hasselnötterna först, det ger extra smak till botten. Det är helt en smaksak!

Hoppas ni testar att göra denna!

Hej så länge // Tina

Dill & morotsbollar i raw food tappning

Dill & morotsbollar i raw food tappning

NOODLES MED TOMATSÅS, RAW FOOD!