en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Raw hampaprotein - Extra protein & vegan!

Raw hampaprotein - Extra protein & vegan!

Raw Hampaprotein, behövs extra protein som Vegan? Ja det är frågan, jag har klickat hem en förpackning & tänkte ha det som mål före eller efter min träning! Egentligen så lider inte vi i väst av någon protein underskott. Men som komplement till en annars balanserad & hälsosam kost, skulle jag säga att det är helt ok!

RAW HAMPAPROTEIN & VEGANER

För en Vegan då? Behöver vi extra proteiner eller är det onödigt?

IMG_7296

Hampaprotein har många hälsofördelar för en vegan, det innehåller 50 % protein, alla ( 10 ) essentiella aminosyror, Omega 3 & 6 fettsyror & det är skonsamt för magen!

Fettsyra sammansättningen är en utmärkt blandning av Omega 3, 6, 9 & GLA fettsyror. Det har en positiv effekt på PH värdet i kroppen pgr av att det är basisk  & har höga halter av Zink!

Hampa är ensam om att innehålla en aminosyra som heter edestin, en aminosyra som främjar matsmältningen & stärker immunförsvaret.

Man maler kallpressade hampafrön skonsamt, detta säkerställer att alla nyttigheter är intakta till proteinet!

Det flesta hampaprotein är ekologiska & odlade under skonsamma förhållanden, allt för ett hållbart naturligt ekosystem!

Med en skonsam framställning & att fröna mals så kan hampaproteinpulver klassa in som RAW FOOD!

IMG_7289

Hampa gör så att man håller en jämn blodsockernivå, ger mättnad & ökad energi. För den som tränar hårt, vet med sig att den inte äter optimalt med näring eller äter protein fattigt, har allt att vinna på att dricka en eller två Hampaprotein smoothie om dagen.

IMG_7292

Jag har vid några tillfällen tidigare försökt med andra proteinpulver; icke helt vegetariska som jag upplever onaturliga i smaken,  med en artificiell bismak. Just att de innehåller vassleproteinkoncenstrat (mjölk ) gör att det blir slembildande & gör magen orolig! Detta pulver smakar naturligt, mättar behagligt & gör magen lugn. För mig så kan en god smoothie med proteinpulvret ersätta en frukost! Den är gynnsam vid en detox & hjälper även till vid en viktnedgång!

Min smoothie: näve Babyspenat, 1/2 äpple,  1 cm ingefära,  lite pressad citron, kiwi, stjälkselleri, liten eko banan , maca pulver,  lucuma pulver & 2 skopor hampaprotein mixades ihop.

 

Jag köpte mitt Raw powder hampaprotein, Eko här!

Detta pulver är Glutenfritt, Vegan, Raw food & ekologiskt

Nu stundar helgen & utanför fönstret är allt vitt // Tina

 

 

Källa: Vegetariskt Protein

 

Dukkah på glutenfri macka med avokado

Dukkah på glutenfri macka med avokado

Recept på glutenfria kex  som är så goda

Recept på glutenfria kex som är så goda