en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Recept på glutenfria kex  som är så goda

Recept på glutenfria kex som är så goda

IMG_7274-1.jpg

Recept på glutenfria kex blir det här. De är verkligen goda & original receptet kommer från GF- glutenfri matglädje. Jag har gjort en liten modifiering för att det ska passa den som är vegan. Jag böt ut smör & mjölk mot alternativ. sockret ersatte jag med kokossocker.

Recept på Glutenfritt blir allt mer lätt tillgängligt

Idag har de flesta magasin & tidningar glutenfria recept som gör det lättare för den som måste eller vill leva glutenfritt!

IMG_7274

GLUTENFRIA KEX ( V+GF)

Sätt ugnen på 200°C

  • 75 gram ( 2 dl ) Urtekram/ semper glutenfria havregryn
  • 100 gram ( 2 dl ) Finax grova glutenfria mjölmix
  • 75 gram cocovit/ vegan smör
  • 3/4 dl mandelmjölk eller motsvarande annan växtmjölk
  • 2 msk kokosocker
  • 1 krm salt
  • någon nypa flingsalt

 

Lägg alla ingredienser i en matberedare & mixa snabbt ihop till en deg alternativt arbeta snabbt med händerna till en deg. Lägg degen mellan två bakplåtspapper & kavla ut till en 2 - 3 mm tunn platta. ta bort de övre bakplåtspapperet & skär ut fyrkantiga kex med kniv eller pizza skärare. Nagga kexen & smula fling salt på toppen. Grädda i mitten av ugnen i 15 - 18 minuter. Mot slutet passa hela tiden så de inte blir brända!

IMG_7252

Dessa var utmärkta att göra vegan vänliga & kokossocker tror jag även bidrog till den goda smaken.

Får man inte tag på cocovit ( vilket går utmärkt att baka med ) så gör man sitt eget smör eller så köper man ett mjölkfritt margarin. Hur som helst gör dessa kex!

De är perfekta att ha som kex / digestive botten till en glutenfri Cheesecake men uteslut då att toppa med flingsalt. Ett annat tips är att blanda i torkade örter i degen om man ska servera kexen till en ostbrika! Ja de går att variera i de oändliga.

Hoppas er Torsdag är bra // Tina

 

Raw hampaprotein - Extra protein och vegan

Raw hampaprotein - Extra protein och vegan

Nötbars ett nyttigare mellanmål

Nötbars ett nyttigare mellanmål