en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

WORLD VEGAN DAY MED QUORN!

WORLD VEGAN DAY,  infaller den 1 November varje år för att uppmärksamma den veganska livsstilen. Den vill också påminna om grundandet av Världens första Veganförening; Vegan Society UK som grundades i November 1944 av Donald Watson! Här i Sverige är det framförallt Svenska Veganföreningen & djurensrätt som uppmärksammar denna dag!

WORLD VEGAN DAY & QUORN LANSERAR VEGAN PRODUKTER!

Quorn har precis lanserat sina 1: a Vegan produkter & vill med dessa vara med och fira denna dag! Här kan ni läsa mer om lanseringen! Mitt andra middagstips är Schnitzel med fina tillbehör!

IMG_6176

Jag har låtit de vara enkelt, men med de klassiska smakerna citron & kapris i en lite annan tappning! Grönkåls chips, blomkål & en tartarsås med cashewnötter som bas!

IMG_6146-Redigera

Vi börjar med såsen!

Tartarsås!

  1. 2 dl blötlagda cashewnötter
  2. 1 dl vatten
  3. 1 tsk äppelcidervinäger
  4. 3 tsk  pressad citron
  5. 3 tsk dijonsenap
  6. 1/2 dl kapris ( hacka smått )
  7. 1/2 dl cornichons ( hacka i små bitar )
  8. 1/2 dl hackad persilja
  9. 1 msk kallpressad rapsolja
  10. smaka av med salt & peppar

 

Mixa nötter & vatten slät. Tillsätt  dijon, vinäger, citron & en tsk av kapris fortsätt att mixa. Häll över såsen i en skål & blanda i hackad persilja, cornichons & kapris blada ordentligt, rör i rapsolja. Smaka av med salt & peppar. Ställ kallt. Denna kan göras med fördel en dag innan!

IMG_6172

Grönkålschips, ca 3 stjälkar; skölj, riv av bitar från stammen & slunga i en sallads slunga. massera in  ca 2 msk olivolja, flingsalt & svartpeppar. Lägg bladen på en bakplåtsklädd plåt & Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

IMG_6166

IMG_6165

IMG_6164

Ett halvt Blomkål; Skölj & skär av små buketter från stammen. Blanda en marinad på olivolja, citronpeppar, citron zest, flingsalt & lite pressad citron. blanda om väl och rosta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Strimla 1 / 4 del av en liten rödkål & riv skal med ett zestjärn av en halv citron & blanda med blomkålen innan servering.

 

IMG_6178 Tillaga Schnitzen fryst i ugnen på 225 grader i ca 18 minuter & stek någon minut på varje sida i kokosolja precis innan servering.

IMG_6179

Servera Schnitzen  med blomkål, grönkålschips, en skiva citron & såsen vid sidan av. Detta fick högsta betyg & såsen är pricken över it!

 

HAPPY WORLD VEGAN DAY till er alla // TINA

 

Syrad vitkål gör din magen glad

Syrad vitkål gör din magen glad

HALLOWEEN CAKE RAW, GLUTENFRI & VEGAN!