WORLD VEGAN DAY MED QUORN!

WORLD VEGAN DAY,  infaller den 1 November varje år för att uppmärksamma den veganska livsstilen. Den vill också påminna om grundandet av Världens första Veganförening; Vegan Society UK som grundades i November 1944 av Donald Watson! Här i Sverige är det framförallt Svenska Veganföreningen & djurensrätt som uppmärksammar denna dag!

WORLD VEGAN DAY & QUORN LANSERAR VEGAN PRODUKTER!

Quorn har precis lanserat sina 1: a Vegan produkter & vill med dessa vara med och fira denna dag! Här kan ni läsa mer om lanseringen! Mitt andra middagstips är Schnitzel med fina tillbehör!

IMG_6176

Jag har låtit de vara enkelt, men med de klassiska smakerna citron & kapris i en lite annan tappning! Grönkåls chips, blomkål & en tartarsås med cashewnötter som bas!

IMG_6146-Redigera

Vi börjar med såsen!

Tartarsås!

  1. 2 dl blötlagda cashewnötter
  2. 1 dl vatten
  3. 1 tsk äppelcidervinäger
  4. 3 tsk  pressad citron
  5. 3 tsk dijonsenap
  6. 1/2 dl kapris ( hacka smått )
  7. 1/2 dl cornichons ( hacka i små bitar )
  8. 1/2 dl hackad persilja
  9. 1 msk kallpressad rapsolja
  10. smaka av med salt & peppar

 

Mixa nötter & vatten slät. Tillsätt  dijon, vinäger, citron & en tsk av kapris fortsätt att mixa. Häll över såsen i en skål & blanda i hackad persilja, cornichons & kapris blada ordentligt, rör i rapsolja. Smaka av med salt & peppar. Ställ kallt. Denna kan göras med fördel en dag innan!

IMG_6172

Grönkålschips, ca 3 stjälkar; skölj, riv av bitar från stammen & slunga i en sallads slunga. massera in  ca 2 msk olivolja, flingsalt & svartpeppar. Lägg bladen på en bakplåtsklädd plåt & Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

IMG_6166

IMG_6165

IMG_6164

Ett halvt Blomkål; Skölj & skär av små buketter från stammen. Blanda en marinad på olivolja, citronpeppar, citron zest, flingsalt & lite pressad citron. blanda om väl och rosta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Strimla 1 / 4 del av en liten rödkål & riv skal med ett zestjärn av en halv citron & blanda med blomkålen innan servering.

 

IMG_6178 Tillaga Schnitzen fryst i ugnen på 225 grader i ca 18 minuter & stek någon minut på varje sida i kokosolja precis innan servering.

IMG_6179

Servera Schnitzen  med blomkål, grönkålschips, en skiva citron & såsen vid sidan av. Detta fick högsta betyg & såsen är pricken över it!

 

HAPPY WORLD VEGAN DAY till er alla // TINA